Αλλαγές σε πρόστιμα-προσαυξήσεις εισφορών προανήγγειλε ο διοικητής του ΙΚΑ

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010 22:08
UPD:23:18

Αλλαγές στο σύστημα παρακράτησης των εισφορών, προς όφελος των επιχειρήσεων, ξεφεύγοντας από το σημερινό καθεστώς των προστίμων και των προσαυξήσεων λόγω καθυστέρησης καταβολής, προανήγγειλε από το Ηράκλειο ο νέος διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Κρήτη».

Για παράδειγμα αν μια εταιρεία αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές ενός μήνα, μπορεί να τις επιμερίσει στους επόμενους έξι μήνες επιβαρυνόμενη με ένα μικρό επιτόκιο. Επιπλέον αν μια εταιρεία έχει τη δυνατότητα να καταβάλει συνολικά τις εισφορές των ασφαλισμένων της για ένα χρόνο, θα έχει ένα bonus έκπτωσης.

Σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις των οφειλών προς το ΙΚΑ, πέρα από την ισχύουσα διάταξη που επιτρέπει την καταβολή αιτήσεων μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, ο κ. Σπυρόπουλος διαβεβαίωσε ότι στο μέλλον δεν θα υπάρξει καμία δυνατότητα υπαγωγής σε καθεστώς ρύθμισης.

Μίλησε επίσης για πλήρη αποκέντρωση της διοίκησης του Ιδρύματος, στα πρότυπα των 13 Καλλικρατικών Περιφερειών. Όπως ανέφερε, μέσα στο 2011 θα γίνουν σοβαρές ενέργειες στην κατεύθυνση αυτή, προκειμένου το Ίδρυμα να ξεφύγει από το νόμο-μόρφωμα του 1934, ο οποίος διέπει τη λειτουργία του.

Σύμφωνα με το νέο διοικητή το ΙΚΑ στο μέλλον θα έχει 13 διοικητές, έναν σε κάθε περιφέρεια και έναν 14ο στην Αθήνα, ο οποίος θα έχει επιτελικό ρόλο. Με τη δομή αυτή - πρόσθεσε - θα καμφθούν οι σημερινές δυσλειτουργίες και θα σταματήσει ο Γολγοθάς των ασφαλισμένων, που δεν θα είναι αναγκαίο να μεταβαίνουν στο κέντρο για να επιλύσουν ή να προωθήσουν διάφορα ζητήματά τους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα