ATEbank: Εναρμόνιση με τη νέα νομοθεσία για τις υπηρεσίες πληρωμών

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010 15:32

Σε εναρμόνιση των υπηρεσιών της σύμφωνα με το νέο κανονιστικό πλαίσιο για τις υπηρεσίες πληρωμών, που θεσπίζει ενιαίους κανόνες διαφάνειας, πληροφόρησης και ποιότητας των υπηρεσιών πληρωμών, σε όφελος του συναλλακτικού κοινού, προχώρησε η ATEbank.

Οι υπηρεσίες πληρωμών ρυθμίζονται πλέον από τον Νόμο 3862/2010, ο οποίος ενσωμάτωσε στην ελληνική νομοθεσία την Κοινοτική Οδηγία, αναφέρεται σε ανακοίνωση της τράπεζας.

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο ορίζει συγκεκριμένους κανόνες κατά τη διενέργεια πληρωμών και καλύπτει μεταξύ άλλων τις ακόλουθες συναλλαγές: αναλήψεις ή/και καταθέσεις σε λογαριασμούς πληρωμών (λ.χ. λογαριασμούς μισθοδοσίας, είσπραξης σύνταξης, εξόφλησης τελών ΔΕΚΟ κλπ.), εμβάσματα, μεταφορές κεφαλαίων, άμεσες χρεώσεις, συναλλαγές μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

Με το ίδιο νομοθετικό πλαίσιο δεν αποτελούν πράξεις πληρωμών οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται με μετρητά, που γίνονται με επιταγές, συναλλαγματικές και γραμμάτια, και οι συναλλαγές που αφορούν διαχείριση κινητών αξιών και φιλανθρωπικές δραστηριότητες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα