Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010 05:44

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι ιαπωνικές, καθώς οι τιμές των μετάλλων υποχώρησαν και η ανησυχία αυξήθηκε ότι τα οικονομικά της Ευρώπης επιδεινώνονται.

Οι μετοχές της Newcrest Mining Ltd., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής χρυσού της Αυστραλίας, υποχώρησαν 1,3% καθώς πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές του χρυσού. Οι μετοχές της Sony Corp., που πραγματοποιεί περίπου το 20% των πωλήσεών της στην Ευρώπη, απώλεσαν 0,6% καθώς η απόδοση των spreads σε Ιρλανδία και Πορτογαλία εκτινάχθηκε στα ύψη. Οι ADR της HSBC Holdings Plc, της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής τράπεζας έκλεισαν χθες 0,7% χαμηλότερα από τις μετοχές της στο Χονγκ Κονγκ.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχώρησε 0,3% φθάνοντας στις 126,65 μονάδες στις 9:52 π.μ. στο Τόκιο. Οι ανησυχίες για το έλλειμμα της Ευρώπης ώθησαν τον περιφερειακό δείκτη 15,7% χαμηλότερα από τα υψηλότερα επίπεδα στα οποία αναρριχήθηκε στις 15 Απριλίου, στα χαμηλότερα του έτους στις 25 Μαΐου. Από τότε ο περιφερειακός δείκτης σημείωσε άνοδο 16,3%.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 0,7%, στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε απώλειες 0,2% και στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi υποχώρησε κατά 0,4%.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε απώλειες 0,6%. Τις μεγαλύτερες σημείωσαν οι μετοχές των τραπεζών καθώς οι επενδυτές είκασαν ότι οι διαπραγματεύσεις για συγχώνευση της M&T Bank Corp. και της Banco Santander SA κατέρρευσαν, τη στιγμή που τα spreads των ιρλανδικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας έναντι των γερμανικών αναρριχήθηκαν χθες σε επίπεδα ρεκόρ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα