Απώλειες του ευρώ έναντι του γιέν

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010 06:20

Πτωτικά για δεύτερη ημέρα κινήθηκε το ευρώ έναντι του γιέν καθώς αυξήθηκαν οι ανησυχίες ότι η δυσκολία της Ευρώπης να μειώσει το χρέος της θα καθυστερήσει την οικονομική ανάπτυξη.

Το ευρώ υποχώρησε από τα υψηλότερα επίπεδα πέντε μηνών έναντι του δολαρίου πριν από τα σημερινά στοιχεία που προβλέπεται να δείξουν μείωση των τιμών καταναλωτή στη Γερμανία και μείωση των δαπανών των νοικοκυριών στη Γαλλία. Αυτήν την εβδομάδα η Ιρλανδία θα ανακοινώσει το τελικό κόστος διάσωσης της Anglo Irish Bank Corp. Το γιέν κινήθηκε ανοδικά έναντι των 14 από τα 16 κυριότερα νομίσματα του κόσμου καθώς οι απώλειες των ασιατικών μετοχών τόνωσαν τη ζήτηση του ιαπωνικού νομίσματος ως καταφύγιο.

Το ευρώ υποχώρησε στα 113,19 γιέν στις 10:50 π.μ. στο Τόκιο από 113,41 γιέν που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη, όταν άγγιξε τα 113,97 γιέν, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 3 Αυγούστου. Το ευρώ διαμορφώθηκε στο 1,3445 δολ. από 1,3455, μετά τη χθεσινή άνοδο στο 1,3507, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 20 Απριλίου. Το δολάριο διαπραγματεύθηκε στα 84,19 γιέν από τα 84,29.

Απώλειες 9% σημείωσε αυτό το τρίμηνο το αμερικανικό νόμισμα έναντι του ευρώ, έχοντας τις χειρότερες επιδόσεις μεταξύ των 16 κυριότερων νομισμάτων, περιορίζοντας την ετήσια άνοδό του στο 6,5%.

Ανοδικά κινήθηκε το γιέν καθώς ο δείκτης των μετοχών της ασιατικής περιφέρειας, MSCI Asia Pacific Index υποχώρησε 0,4%.

Το δολάριο κινήθηκε ανοδικά έναντι των 13 από τα 16 κυριότερα νομίσματα του κόσμου μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Wall Street Journal ότι η Federal Reserve μελετά τη χρήση μικρότερης κλίμακας αγοράς ομολόγων για την τόνωση της οικονομικής ανάκαμψης των ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα