Στήριξη Κίνας στις προσπάθειες ανάκαμψης της Ελλάδας

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010 11:46
UPD:11:49

Την στήριξή της στις προσπάθειες της Ελλάδας αλλά και άλλων κρατών της ΕΕ να ξεπεράσουν τα δημοσιονομικά τους προβλήματα εξέφρασε σήμερα η Κίνα, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Φου Γινγκ, τα προβλήματα χρέους που αντιμετωπίζουν αρκετά ευρωπαϊκά κράτη θα είναι στην ατζέντα του πρωθυπουργού Γουέν Τζιαμπάο κατά την επίσκεψή του στο Βέλγιο, την Ιταλία, την Ελλάδα και την Τουρκία την επόμενη εβδομάδα.

«Έχουμε θετική στάση ως προς τα μέτρα που έλαβαν η ΕΕ και το ΔΝΤ και έχουμε επισημάνει τα μέτρα που υιοθέτησε η ελληνική κυβέρνηση», δήλωσε η Φου σε δημοσιογράφους. «Ελπίζουμε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να ανακάμψει από τα τωρινά προβλήματά της.»

Η Κίνα έχει ήδη τείνει χείρα βοηθείας προς την Ελλάδα, συνάπτοντας συμφωνίες για την υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων στη χώρα.

Όπως έγινε γνωστό χθες, ο κινέζος πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα από τις 2 έως τις 4 Οκτωβρίου, μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου. Τον Γουέν Τζιαμπάο θα συνοδεύσουν οι υπουργοί Εθνικής Ανάπτυξης, Εμπορίου, Πολιτισμού, η υφυπουργός Εξωτερικών και ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα