Στα τέλη του 2012 η δημόσια εγγραφή του Facebook

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010 13:45

Στα τέλη του 2012 σχεδιάζει να προχωρήσει σε δημόσια εγγραφή το Facebook, σύμφωνα με μέλος του διοικητικού του συμβουλίου, όπως αναφέρει το Reuters.

Ο μεγαλύτερος ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης θα ικανοποιήσει με την κίνησή του αυτή τις ορέξεις μιας μεγάλης μερίδας επενδυτών που ανυπομονούν να αποκτήσουν ένα μερίδιο στα κέρδη του Facebook, τα οποία αυξάνονται με ραγδαία ταχύτητα.

Αναμφίβολα, η εισαγωγή στο χρηματιστήριο μιας εταιρείας της οποίας η αξία αποτιμάται σε δισεκατομμύρια δολάρια θα είναι ένα από τα πλέον πολύκροτα γεγονότα της δεκαετίας στο χρηματιστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Πίτερ Τιλ, μέλος του ΔΣ του Facebook και συνιδρυτής του PayPal, υπογράμμισε σε χθεσινή του δήλωση στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι η κίνηση αυτή δεν αναμένεται να συμβεί πριν τα τέλη του 2012 και εξαρτάται από την επίτευξη μιας σειρά στόχων της εταιρείας, καθώς και από την πορεία της σε σχέση με το επιχειρηματικό της μοντέλο.

«Κατά πάσα [το Facebook] θα προχωρήσει κάποια στιγμή σε δημόσια εγγραφή. Το δίδαγμα που προκύπτει από την περίπτωση της Google είναι ότι δεν πρέπει να βιάζεται κανείς να μπει στο χρηματιστήριο», σχολίασε τη Δευτέρα ο κ. Τιλ στο περιθώριο του συνεδρίου TechCrunch Disrupt στο Σαν Φραντσίσκο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα