Ισπανία: Πιθανή υποβάθμιση από Moody’s

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010 16:04
UPD:16:37

Σε υποβάθμιση της αξιολόγησής της για την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας ενδέχεται να προχωρήσει αυτή την εβδομάδα η Moody’s, με την προσοχή των αγορών να εστιάζεται κυρίως στον βαθμό της μείωσης αυτής.

Αναλυτές εκτιμούν ότι οι αγορές θα επηρεαστούν έντονα μόνο εάν η αξιολόγηση της χώρας μειωθεί περισσότερο από μια βαθμίδα ή αν ο οίκος χαρακτηρίσει αρνητικές τις προοπτικές της χώρας.

Στα τέλη Ιουνίου, η Moοdy's έθεσε την Ισπανία υπό τρίμηνη παρακολούθηση και προειδοποίησε με πιθανή υποβάθμιση κατά δυο βαθμίδες.

Αν και η ισπανική κυβέρνηση πιστεύει ότι ο οίκος θα διατηρήσει αμετάβλητη την σημερινή αξιολόγηση «ΑΑΑ», οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο οίκος θα υποβαθμίσει τη χώρα μετά τις ανάλογες κινήσεις των οίκων Standard & Poor's και Fitch την άνοιξη.

Νωρίτερα, η Fitch Ratings αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για τις περιφερειακές χώρες της ευρωζώνης, λέγοντας ότι η Ιρλανδία θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο υποβάθμισης, εκτός και αν πείσει τις αγορές ότι έχει θέσει υπό έλεγχο το τελικό κόστος διάσωσης της Anglo Irish Bank.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα