Στο 99% αύξησε τη συμμετοχή της στην Senkroma η Πλαστικά Κρήτης

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2002 14:16

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας Πλαστικά Κρήτης. Συγκεκριμένα, προέβη στην αγορά επιπλέον ποσοστού 22% των μετοχών της Senkroma AS φτάνοντας έτσι το συνολικό ποσοστό συμμετοχής στην θυγατρική της εταιρεία στην Τουρκία στο 99%.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, αποφασίστηκε παράλληλα η συμμετοχή της Πλαστικά Κρήτης με ποσό 35.000 ευρώ σε αύξηση κεφαλαίου της θυγατρικής της στη Γερμανία Comptrade Gmbh (εταιρεία παροχής υπηρεσιών). Το ποσοστό συμμετοχής της Πλαστικά Κρήτης και μετά την αύξηση παραμένει στο 50%.

Επιπλέον, ολοκληρώθηκε η κατασκευή του εργοστασίου της θυγατρικής της εταιρείας στην Κίνα, της Shangai Hitec Plastics, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή φύλλων κάλυψης θερμοκηπίων και γεωμεμβρανών τον Ιανουάριο 2003.

Το δρόμο της υλοποίησης έχουν πάρει οι επενδύσεις σε νέο μηχανολογικό εξοπλισμό παραγωγής Masterbatches στις θυγατρικές εταιρίες στην Τουρκία και Πολωνία. Ταυτόχρονα αποφασίστηκε η πραγματοποίηση το 2003 σημαντικής επένδυσης στη θυγατρική εταιρεία της Πλαστικά Κρήτης στη Ρουμανία, την Romcolor 2000.

Τέλος, στις αρχές Δεκεμβρίου τίθεται σε λειτουργία στο εργοστάσιο Ηρακλείου η νέα γραμμή παραγωγής πλαστικών φύλλων για κάλυψη θερμοκηπίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα