Κανονικά οι αιτήσεις για ηλ. ενέργεια από Φωτοβολταϊκούς

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010 10:48

Κανονικά συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για λήψη άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Φωτοβολταϊκούς Σταθμούς, έπειτα από σχετική απόφαση της υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με την οποία ανακαλείται προηγούμενη απόφαση για την αναστολή υποβολής τους.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί επιστολή της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) προς την υπουργό για ερμηνευτικές ασάφειες που είχαν δημιουργηθεί, καθώς ο τελευταίος νόμος για τις ΑΠΕ (3851/2010) καθορίζει τη διαδικασία εξέτασης νέων αιτημάτων χωρίς να έχει καταργηθεί η απόφαση με την οποία, τον Απρίλιο του 2008, είχε ανασταλεί η επιβολή νέων αιτήσεων για φωτοβολταϊκά (Απόφαση υπουργού Ανάπτυξης με τίτλο "Αναστολή υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο του κατ' άρθρο 14 παρ. 1 του ν. 3468/2006 Προγράμματος Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Σταθμών").

Είναι πλέον σαφές, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, ότι νέα αιτήματα μπορούν να εξετάζονται και συνεπώς μπορούν απρόσκοπτα να υποβάλλονται και να αξιολογούνται αιτήσεις για νέες εγκαταστάσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα