Ανέκαμψε στο τέλος η Σοφοκλέους

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2002 16:23
UPD:16:30

H πορεία του Γ.Δ. στη σημερινή συνεδρίαση

Aνοδο, έστω και οριακή, σημείωσε σήμερα ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης, ο οποίος στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης κινείτο πτωτικά υπό το βάρος ισχυρών πιέσεων στα «βαριά» χαρτιά.

Στο τελευταίο ημίωρο, ωστόσο, η ενίσχυση των τοποθετήσεων στην περιφέρεια καθώς και στις μετοχές της Alpha Bank, των ΕΛ.ΠΕ και της Vodafone-Panafon σε συνδυασμό με τον περιορισμό των πιέσεων στην Εθνική και τον ΟΤΕ είχαν ως αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης να κλείσει με άνοδο 0,13%, στις 1.869,22 μονάδες.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς αναλυτές, στην αφύπνιση του αγοραστικού ενδιαφέροντος συνέβαλε η διεύρυνση των κερδών στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης μετά την ανακοίνωση ενθαρρυντικών οικονομικών στοιχείων στις ΗΠΑ. Πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας η πορεία της Σοφοκλέους ήταν αντίθετη με εκείνη των ευρωπαϊκών αγορών.

Με θετικό πρόσημο έκλεισε και η πλειονότητα των τίτλων. Συγκεκριμένα, από τις 360 μετοχές που διακινήθηκαν, 160 σημείωσαν άνοδο, 134 υποχώρησαν και 66 παρέμειναν αμετάβλητες.

Ωστόσο, αισθητή μείωση σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση εμφάνισε ο ημερήσιος τζίρος, ο οποίος διαμορφώθηκε στα 70,53 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, περίπου 6,4 εκατομμύρια ευρώ είχαν να κάνουν με προσυμφωνημένες συναλλαγές http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Σε ό,τι αφορά την πορεία των κλαδικών δεικτών, τα σημαντικότερα κέρδη (1,53%) κατέγραψε ο δείκτης εκδόσεων-εκτυπώσεων, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση (0,91%) ο δείκτης τροφίμων.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε οριακά κατά 0,16%, στις 915,35 μονάδες. Οι αρχικές απώλειες του ΟΤΕ περιορίστηκαν τελικά στο 0,19%.

Ο τηλεπικοινωνιακός οργανισμός θα ανακοινώσει κατά τη διάρκεια της ημέρας τα οικονομικά του αποτελέσματα για το εννεάμηνο του 2002. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό αργά χθες το βράδυ, δεν πρόκειται να δώσει σήμερα τις λεπτομέρειες της συμφωνίας για τη Romtelecom, αν και είχε δεσμευθεί αρχικά.

Η μετοχή της Εθνικής υποχώρησε κατά 1,89%, στα 14,54 ευρώ, παρουσιάζοντας συναλλακτική δραστηριότητα 104.199 τεμαχίων.

Οι δείκτες μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκαν κατά 0,74% και 0,58% αντιστοίχως.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα