Σερβία: Δάνειο 40 εκατ. ευρώ από ΕΤΕπ

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010 10:30

Εκπρόσωποι της σερβικής κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και της κρατικής επιχείρησης της Σερβίας, Putevi Srbije υπέγραψαν συμφωνία για την εγγύηση και την παροχή δανείου ύψους 40 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του περιφερειακού άξονα του Βελιγραδίου.

Πιο συγκεκριμένα, τη δανειακή συμφωνία για την κατασκευή του τμήματος Orlovaca - Avala Road (συνολικού μήκους 5,4 χιλ.) του περιφερειακού άξονα υπέγραψε ο πρόεδρος της ΕΤΕπ, κ. Philippe Maystadt και ο γενικός διευθυντής της Putevi Srbije, κ. Zoran Drobnjak, ενώ τη συμφωνία για την κρατική εγγύηση του δανείου υπέγραψε η υπουργός οικονομικών της Σερβίας, κα Diana Dragutinovic.

Οι όροι του δανείου είναι ιδιαίτερα ευνοϊκοί, καθώς προβλέπουν περίοδο χάριτος διάρκειας 7 ετών, περίοδο αποπληρωμής διάρκειας 25 ετών και επιτόκιο 0,7% συν το επίπεδο του Euribor (σε εξαμηνιαία βάση), επεσήμανε σε δηλώσεις της η κα Dragutinovic, προσθέτοντας πως πρόκειται για τη δεύτερη δόση του σχετικού δανείου, συνολικού ύψους 180 εκατ. ευρώ που η ΕΤΕπ είχε εγκρίνει το 2007. Η τελευταία δόση του δανείου προβλέπεται να χορηγηθεί εντός του 2011.

Το συνολικό κόστος κατασκευής του έργου εκτιμάται σε 360 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 50% θα εξασφαλίσει η ΕΤΕπ, τα 60 εκατ. θα προέλθουν από δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και τα υπόλοιπα θα διατεθούν από την Putevi Srbije, υπενθύμισε η υπουργός.

Βalkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα