Συμφωνία BMW - Saab για την προμήθεια βενζινοκινητήρων

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010 17:38

Τη σύναψη συμφωνίας για την προμήθεια των κινητήρων που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στα νέας γενιάς μοντέλα της Saab ανακοίνωσαν την Τετάρτη η Saab Automobile και η BMW.

Συγκριμένα, σύμφωνα με το συμβόλαιο της συμφωνίας, η BMW πρόκειται από το 2012 να προμηθεύει τη Saab με 4-κύλινδρους υπερτροφοδοτούμενους (turbo) βενζινοκινητήρες 1.6 lt, προσαρμοσμένους στις ειδικές απαιτήσεις της Saab.

Η συμφωνίας συνεργασίας υπογράφθηκε στην έδρα της Saab, στο Trollhättan της Σουηδίας από τον Jan Åke Jonsson, CEO της Saab Automobile, τον Πρόεδρο της εταιρείας Victor Muller και τον Ian Robertson, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG, Executive Sales & Marketing Director.

Την ικανοποίησή του για την υπογραφή της συμφωνίας εξέφρασε με δηλώσεις του ο CEO της Saab Automobile. «Οι κινητήρες της BMW και οι καινοτομίες τους στον τομέα της εξοικονόμησης καυσίμων θεωρούνται από όλους ορόσημο για την πολυτελή κατηγορία. Ανυπομονούμε να ενσωματώσουμε την τεχνολογία τους στα επόμενης γενιάς νέα μας μοντέλα με τον αυθεντικό τρόπο της Saab», ανέφερε ο κ. Jan Åke Jonsson.

Από την πλευρά του, ο κ. Robertson χαρακτήρισε σημείο-σταθμό την υπογραφή της συμφωνίας για την επέκταση των πωλήσεων των κινητήρων της αυτοκινητοβιομηχανίας σε παγκόσμια κλίμακα. «Είμαστε ευτυχείς για αυτήν μας τη συνεργασία με τη Saab. Οι κινητήρες μας έχουν χαρίσει ένα ξεκάθαρο πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού σε ό,τι αφορά την κατανάλωση καυσίμου, τις εκπομπές καυσαερίων και τις επιδόσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα