Καθησυχάζουν για τις τιμές - Ελεγχοι ενόψει εορτών

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2002 18:26

Συντονισμένους ελέγχους στην αγορά με τα συνεργεία των νομαρχιών, ενόψει των εορτών, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή.

Ο κ. Ακης Τσοχατζόπουλος ανέφερε ότι στις αρχές του 2003 θα αρχίσει η λειτουργία του Παρατηρητηρίου Τιμών, προκειμένου να ενημερώνονται οι καταναλωτές για τις φθηνότερες τιμές σε όλα τα είδη προϊόντων.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Θεοδώρου ανέφερε ότι από πέρυσι το Νοέμβριο έως φέτος, πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές σε 13 προϊόντα, ενώ μόνο δυο προϊόντα (φασολάκια και κολοκυθάκια) εμφανίζουν αύξηση 17% και 27%, «γεγονός που δεν επηρεάζει την πορεία του πληθωρισμού».

Ο υφυπουργός επισήμανε ότι από τον Ιούνιο δεν υπάρχει αίτημα από τη βιομηχανία για νέες αυξήσεις, αντίθετα υπάρχει αίτημα από τέσσερις εταιρείες για μειώσεις έως και 7%.

Για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι η εκτίμηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης είναι ότι οι τιμές θα κυμανθούν στα περυσινά επίπεδα. Ωστόσο στις επισημάνσεις τους οι εκπρόσωποι των καταναλωτικών οργανώσεων τόνισαν ότι το κλίμα που υπάρχει στην αγορά είναι συντήρησης της ακρίβειας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα