Πρόβλεψη για υποχώρηση του χρυσού

Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2010 06:03

Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε ο χρυσός ο οποίος προβλέπεται να κινηθεί πτωτικά μετά την αναρρίχησή του σε επίπεδα ρεκόρ για πέντε συνεχόμενες ημέρες την εβδομάδα που πέρασε εν μέσω της ζήτησης των επενδυτών για εναλλακτική τοποθέτηση έναντι της υποχώρησης του δολαρίου. Το ασήμι διαπραγματεύθηκε κοντά στα υψηλότερα επίπεδα 30 ετών.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση σημείωσε απώλειες έως 0,2% φθάνοντας στα 1.316,35 δολ. η ουγγιά μετά την άνοδό του στα επίπεδα ρεκόρ των 1.320,70 δολ. η ουγγιά την 1η Οκτωβρίου. Οι ράβδοι χρυσού σημείωσαν άνοδο 1,8% την εβδομάδα που πέρασε – την τρίτη συνεχομένη εβδομαδιαία άνοδο. Το ασήμι μετρητοίς σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση μετά την άνοδό του νωρίτερα έως 0,5% στα 22,21 δολ. η ουγγιά και στα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 1980.

Ο Dollar Index, που μετρά την ισχύ του αμερικανικού δολαρίου έναντι του καλαθιού των έξι κυριότερων νομισμάτων του κόσμου, σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση σήμερα μετά την υποχώρησή του στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο την 1η Οκτωβρίου εν μέσω εικασιών ότι η Federal Reserve θα χαλαρώσει περαιτέρω τη νομισματική της πολιτική για να στηρίξει την οικονομία των ΗΠΑ. Τυπικά ο χρυσός ακολουθεί αντίθετη πορεία από το δολάριο. Την εβδομάδα που πέρασε ο δείκτης υποχώρησε 1,7%, σημειώνοντας απώλειες για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Την 1η Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of New York, Γουΐλλιαμ Ντάντλεϋ, είπε ότι η προοπτική αύξησης της απασχόλησης και του πληθωρισμού δεν είναι σε αποδεκτά επίπεδα και ότι η Fed θα χρειαστεί κατά πάσα πιθανότητα να λάβει μέτρα για να τονώσει την ανάκαμψη και να αποφύγει τον αντιπληθωρισμό.

Φέτος ο χρυσός έχει σημειώσει άνοδο 20%, οδεύοντας να κλείσει δέκατο συνεχόμενο έτος με κέρδη, το μακροβιότερο ράλι του τουλάχιστον από το 1920. Ο χρυσός για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση στα 1.319,20 δολ. η ουγγιά στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, μετά την άνοδό του στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών την 1η Οκτωβρίου και στα 1.322 δολ. η ουγγιά.

Η πλατίνα για άμεση παράδοση σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 1.678,25 δολ. η ουγγιά μετά από απώλειες έως 0,3% ενώ το παλλάδιο για άμεση παράδοση υποχώρησε 0,2% φθάνοντας στα 572,88 δολ. η ουγγιά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα