Μείωση των τιμολογίων του ΟΣΕ ζητεί η ΠΕΕΣΒΕ

Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2010 14:45

Τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Εμπόρων Σιδηρικών και Βιομηχανικών Προϊόντων, με έκπληξη διαπίστωσαν ότι η μεταφορά εμπορευμάτων με τον σιδηρόδρομο κοστίζει μέχρι και έξι φορές πιο ακριβά σε σχέση με τις οδικές μεταφορές.

Την άμεση μείωση των τιμολογίων του ΟΣΕ για τις εμπορευματικές μεταφορές ζητά η Πανελλήνια Ένωση Εμπόρων Σιδηρικών και Βιομηχανικών Προϊόντων. Όπως επισημαίνει στη σχετική της ανακοίνωση, τα μέλη του κλάδου με έκπληξη διαπίστωσαν ότι η μεταφορά εμπορευμάτων με τον σιδηρόδρομο κοστίζει μέχρι και έξι φορές πιο ακριβά σε σχέση με τις οδικές μεταφορές.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει η Ένωση, κατά τις προηγούμενες εβδομάδες και όσο διαρκούσε η ιδιότυπη απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών, τα 12.000 μέλη της ΠΕΕΣΒΕ επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν τον ΟΣΕ για να πραγματοποιήσουν μεταφορές εμπορευμάτων. Αυτό που διαπίστωσαν οι έμποροι σιδηρικών και βιομηχανικών προϊόντων είναι ότι για το ίδιο χαρτοκιβώτιο το τιμολόγιο του ΟΣΕ είναι μέχρι και έξι φορές πιο ακριβό από το αντίστοιχο μιας οδικής μεταφοράς. Για τη μεταφορά του κιβωτίου από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη με το σιδηρόδρομο το κόστος είναι 12 ευρώ, όταν για την ίδια ακριβώς δουλειά η οδική μεταφορά κοστίζει 2 ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΕΕΣΒΕ Κλεόβουλος Σαλλιαρέλης σημείωσω πως «την ώρα που στις περισσότερες χώρες του κόσμου οι μεταφορές εμπορευμάτων γίνονται με το τρένο, στην Ελλάδα ο ΟΣΕ κρατά υψηλά τις τιμές και καθιστά απαγορευτική τη χρήση του δικτύου του από μεσαίους και μικρούς εμπόρους».

«Σε αυτό το πλαίσιο και με αφορμή τη σημερινή συζήτηση για την εξυγίανση του ΟΣΕ στο υπουργικό συμβούλιο, οφείλω να επισημάνω ότι κάθε κουβέντα για αποκρατικοποίηση και εξυγίανση θα πρέπει να συνοδευτεί με μείωση των τιμολογίων για τις μεταφορές εμπορευμάτων και αλλαγή νοοτροπίας των υπαλλήλων, ώστε ο κλάδος αυτός να καταστεί κερδοφόρος και ανταγωνιστικός» πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα