ΝΔ: Κοινωνικά άδικο το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2010 18:15

Αναποτελεσματικό χαρακτηρίζει το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2011 ο αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κρούοντας ταυτόχρονα τον κώδωνα του κινδύνου για νέες περικοπές και μεγαλύτερες θυσίες από μισθωτούς και συνταξιούχους.

O αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως αναφέρει σε σχετική του δήλωση ο βουλευτής Φθιώτιδας, «το προσχέδιο του δεύτερου Προϋπολογισμού της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι οικονομικά αναποτελεσματικό και κοινωνικά άδικο. Περιλαμβάνει νέες περικοπές και πρόσθετους φόρους. Μεγαλύτερες θυσίες, ακόμη και από εκείνες του 2010, για μισθωτούς και συνταξιούχους. Θυσίες οι οποίες αναμένεται να γίνουν πιο οδυνηρές ανάλογα με το εύρος των αποκλίσεων από τους στόχους του Προϋπολογισμού, για το 2010, κυρίως λόγω της μεγάλης υστέρησης στα έσοδα».

Εκτιμά τέλος ότι πρόκειται για έναν Προϋπολογισμό, ο οποίος αναμένεται, «όπως και ο πρώτος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, πολύ γρήγορα να αναθεωρηθεί, και πάλι επί το δυσμενέστερο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα