Γ. Κασιμάτης: Φοροεισπρακτικός και όχι αναπτυξιακός ο νέος προϋπολογισμός

Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2010 19:46

Φοροεισπρακτικός και όχι αναπτυξιακός χαρακτηρίζεται και ο νέος προϋπολογισμός που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΠ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Γιώργο Κασιμάτη.

«Τα στοιχεία του προσχεδίου του προϋπολογισμού που έχουμε στη διάθεσή μας δείχνουν ότι για μια ακόμη φορά η οικονομική πολιτική στοχεύει στην άντληση πόρων μέσου της αύξησης της φορολογίας και όχι της ανάπτυξης» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κασιμάτης.

Όπως τονίζει, «η σχεδιαζόμενη αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ για παράδειγμα έστω και για μία μονάδα θα αποτελέσει την ''ταφόπλακα'' της αγοράς. Θα εντείνει τις πληθωριστικές τους επόμενους μήνες και θα αποτελέσει ένα ακόμα πλήγμα στη κατανάλωση».

Σύμφωνα με τον κ. Κασιμάτη, «θα έπρεπε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να επικεντρώσει τις προσπάθειές του στην ανάπτυξη και στην εξεύρεση κινήτρων για τη βελτίωσή της».

«Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και στροφή προς κίνητρα αναπτυξιακού χαρακτήρα. Η αύξηση της φορολογίας μπορεί πρόσκαιρα να συντελέσει στην αύξηση των εσόδων, αλλά μακροπρόθεσμα θα δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα σε μια περίοδο που το εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων δέχεται καίρια πλήγματα από παντού», υπογραμμίζει καταλήγοντας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα