Νέα δομή του ομίλου ΑΒΑΞ - J&P - ΕΤΕΘ

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2001 20:26

Με στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού κατασκευαστικού σχήματος τα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών ABAΞ ΑΕ, J&P (Ελλάς) ΑΤΕ, ETEΘ ΑΕ, ΕΤΕΚ ΑΕ και Αιχμή ΑΤΕ αποφάσισαν να προχωρήσουν στη συγχώνευση των εταιρειών ABAΞ, J&P Hellas και ETEK με απορρόφηση της J&P Hellas και της ETEΚ από την ABAΞ.

Για το πτυχίο της έκτης τάξης θα πραγματοποιηθεί συγχώνευση των εταιρειών ETEΘ και Aιχμή με απορρόφηση της Aιχμή ATE από την ETEΘ, ενώ πτυχίο χαμηλότερης τάξης θα διεκδικήσει η άλλη θυγατρική του ομίλου, η ΠPOET.

Ως ημερομηνία σύνταξης του ισολογισμού μετασχηματισμού ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου του 2001.

Η συγχώνευση τελεί υπό την αίρεση των γενικών συνελεύσεων των εταιρειών και των κατά νόμο αδειών των αρμοδίων αρχών.

Oι διαδικασίες συγχωνεύσεων, καθώς και η οριστικοποίηση των επωνυμιών των εταιρειών του ομίλου εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν έως το τέλος Iουλίου του 2002.

Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, με τις κινήσεις αυτές οριστικοποιείται η νέα δομή του ομίλου, επιτυγχάνονται νέα κριτήρια που θέτει ο νόμος για την απόκτηση ανώτατου κατασκευαστικού πτυχίου 7ης τάξης, ενός πτυχίου 6ης τάξης και ενός κατασκευαστικού πτυχίου μικρότερης τάξης καλύπτοντας όλο το φάσμα των δημοσίων και ιδιωτικών έργων, ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα του ομίλου, ο οποίος ισχυροποιείται περαιτέρω προκειμένου να διεκδικήσει, να αναλάβει και να εκτελέσει έργα στο εξωτερικό μέσω και της υποστήριξης της J&P Overseas Ltd.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΒΑΞ



Σχολιασμένα