Γ. Παπανδρέου: Πρώτα επενδυτικά βήματα στην Ελλάδα

«Ξεφεύγουμε από μια δύσκολη κατάσταση»
Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2010 15:06
UPD:17:37

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την ανάγκη ρύθμισης των αγορών διεθνώς ώστε να γίνουν εργαλείο εξυπηρέτησης των πολιτών.

Στην Ελλάδα γίνονται τα πρώτα επενδυτικά βήματα, που δίνουν μια νέα αξιοπιστία στη χώρα μας, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά της σύνοδο κορυφής ΕΕ - Ασίας.

Όπως ανέφερε, αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζεται διεθνώς και πρόσθεσε πως στόχος του στη διάρκεια της συνόδου ήταν και η συνέχιση της προβολής των θετικών στοιχείων της Ελλάδας.

8η ASEM: Συνέντευξη Τύπου Γ. Παπανδρέου

Ακούστε τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού

Εχουμε πείσει ότι βρισκόμαστε ως χώρα σε ένα διαφορετικό δρόμο... είμαστε η Ελλάδα που ξεφεύγει με πόνο από μια δύσκολη κατάσταση, συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Κινέζου Πρωθυπουργού στη χώρα μας, επισήμανε πως οι συμφωνίες που συνήφθησαν ήταν ψήφος εμπιστοσύνης όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο ευρώ.

Σε ό,τι αφορά γενικότερα τη διάσκεψη ASEM ο πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία της για τη συνεργασία ανάμεσα σε χώρες τις Ευρώπης και της Ασίας σε ζητήματα που αφορούν την οικονομία, την κοινωνική συνοχή, την αντιμετώπιση της φτώχειας, το περιβάλλον και άλλα θέματα που απασχολούν τον πλανήτη.

Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε την ανάγκη ρύθμισης των αγορών διεθνώς ώστε να γίνουν εργαλείο εξυπηρέτησης των πολιτών και επανέφερε την πρότασή του για μια παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση και πρότεινε την εφαρμογή νέων χρηματοπιστωτικών εργαλείων όπως είναι ο φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, επί των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τα πράσινα ομόλογα, τα οποία θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν νέες επενδύσεις στην ανάπτυξη, την πράσινη τεχνολογία και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Στο περιθώριο της διάσκεψης ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Ινδίας, Μοχάμαντ Ανσάρι, με τον οποίο συζήτησαν θέματα τουρισμού και εμπορίου.

Επίσης είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τη νέα πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Τζούλια Γκιλιάρ, η οποία τον προσκάλεσε στη χώρα της.

Τέλος, συναντήθηκε με τον βασιλιά του Βελγίου Αλβέρτο Β΄.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα