«Μια ανάσα» από τα 1.350 δολ. ο χρυσός

Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2010 12:38

Κοντά στα επίπεδα των 1.350 δολαρίων ανά ουγγιά διαμορφώνεται η τιμή του χρυσού, η οποία σκαρφάλωσε σήμερα σε νέο ρεκόρ, καθώς η σημαντική εξασθένηση του δολαρίου έχει στρέψει τους επενδυτές στο πολύτιμο νόμισμα.

Την ίδια στιγμή, εντείνονται οι ενδείξεις ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ θα προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής προκειμένου να τονώσει την ανάπτυξη.

«Η εμπιστοσύνη στις αγορές συναλλάγματος και στα νομίσματα γενικά εξανεμίζεται. Εν μέσω αδυναμίας του δολαρίου, παρατηρείται μεγάλη στήριξη του χρυσού, καθώς αποτελεί ασφαλή επένδυση», εξηγεί trader.

Η οικονομική αβεβαιότητα και η αδυναμία του δολαρίου οδήγησαν τον χρυσό σε ράλι 8% τον τελευταίο μήνα και 23% από τις αρχές του έτους. Traders και αναλυτές εκτιμούν ότι η δυναμική αυτή θα διατηρηθεί, καθώς η αιφνιδιαστική μείωση των επιτοκίων στην Ιαπωνία δημιούργησε προσδοκίες για περαιτέρω νομισματική χαλάρωση από τη Fed.

Η τιμή spot του χρυσού αναρριχήθηκε νωρίτερα έως τα 1.349,80 δολάρια η ουγγιά, καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ για όγδοη φορά τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Στο ρεκόρ των 1.351 δολαρίων η ουγγιά ανήλθε και η τιμή του χρυσού στα προθεσμιακά συμβόλαια.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα