Ι.Διαμαντίδης: Βραχίονας ανάπτυξης η ελληνική ναυτιλία

Ομιλία του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων στη Διάσκεψη Greek Shipping Summit 2010
Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2010 12:56

Προτεραιότητα του νεοσύστατου υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας είναι η οικοδόμηση μιας πολιτικής, προκειμένου να καθιερωθεί η ναυτιλία ως βραχίονας ανάπτυξης και αιχμή του δόρατος της ελληνικής οικονομίας και παράλληλα να συμβάλλει αποφασιστικά και καθοριστικά στην αειφόρο ανάπτυξη στο διεθνές περιβάλλον.

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων & Αλιείας Ιωάννης Διαμαντίδη, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της διάσκεψης Greek Shipping Summit 2010. Όπως είπε ο κ. Διαμαντίδης, η διατήρηση και η περαιτέρω ισχυροποίηση της ποιότητας και της ανάπτυξης της ελληνικής ναυτιλίας προϋποθέτει μια πολιτική με κύριες παραμέτρους τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του εθνικού νηολογίου, τη στήριξη των ναυτιλιακών εταιρειών ελληνικών συμφερόντων και την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης.

Στο σημείο αυτό, ο υπουργός τόνισε πως η επίτευξη των στόχων αυτών προϋποθέτει συντονισμένες προσπάθειες της πολιτείας και των φορέων της ναυτιλίας, καθώς όπως σημείωσε, η συνεργασία κράτους, ναυτεργατών και εφοπλιστικού κόσμου μπορεί να διασφαλίσει την επιτυχία των προσπαθειών για την ανάπτυξη της ναυτιλίας και γι αυτό ζήτησε τη συμβολή όλων των παραγόντων της Ναυτιλίας, όπου και αν βρίσκονται.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Διαμαντίδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες ενίσχυσης της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, για να προσελκύσουμε περισσότερα πλοία προς επισκευή, μετασκευή αλλά και κατασκευή καθώς και στα άλλα θέματα που άπτονται των συζητήσεων και συμφωνιών με διεθνείς οίκους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα