Βουλγαρία: Προτεραιότητα η διασύνδεση φυσικού αερίου με την Ελλάδα

Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2010 10:21

Η διασύνδεση με την Ελλάδα, την Τουρκία και τη Σερβία στον τομέα του φυσικού αερίου αποτελεί βασική προτεραιότητα της βουλγαρικής εταιρείας Bulgartransgas, τόνισε σε συνέντευξή του ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, κ. Ivan Drenovichki, όπως αναφέρει σε έκθεσή του το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στη Σόφια.

Οι νέες αυτές συνδέσεις θα εξασφαλίσουν επιπρόσθετη ροή αερίου στη χώρα και θα προωθήσουν τον ανταγωνισμό στην αγορά ενέργειας, ενώ παράλληλα θα ενισχύσουν την ενεργειακή ασφάλεια της Βουλγαρίας, επεσήμανε ο κ. Drenovichki, προσθέτοντας πως για αυτό ακριβώς το λόγο η Βουλγαρία αποδίδει ίδια σημασία με τους μεγάλους ενεργειακούς σχεδιασμούς που είναι υπό εξέλιξη (Nabucco και South Stream).

Σχετικά με το South Stream που αφορά και την Ελλάδα, υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο επήλθε συμφωνία μεταξύ της βουλγαρικής και της ρωσικής πλευράς ως προς τη συνεργασία των εταιρειών των δύο χωρών (Bulgargas – Gazprom) στα πλαίσια του έργου. Ο κ. Drenovichki ανέφερε, επίσης ότι η Bulgartransgas, η αζερική SOCAR και εταιρείες της κοινοπραξίας Shah Deniz συνεργάζονται αρμονικά για την υλοποίηση του σχεδίου μεταφοράς συμπιεσμένου φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα