Μ. Χρυσοχοΐδης: Μέχρι το τέλος του χρόνου η αγορά θα αλλάξει μορφή

Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2010 18:20

Τη διαβεβαίωση ότι «μέχρι το τέλος του χρόνου η αγορά θα αλλάξει μορφή», έδωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash, ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι «υπάρχει ένα πατριωτικό καθήκον δικό μας και να διασώσουμε τη χώρα, αλλά ταυτόχρονα και να αναπτύξουμε πάλι τη χώρα,να την ξαναβάλουμε σε έναν νέο ενάρετο κύκλο, οικονομικό και κοινωνικό. Θα είναι ντροπή μας κι εγώ θα ντρέπομαι πραγματικά,αν αποτύχουμε».

Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, μίλησε για κερδοσκοπία και προειδοποίησε ότι οι νόμοι θα εφαρμοστούν αυστηρά.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην αγορά μίλησε για κερδοσκοπία και προειδοποίησε ότι οι νόμοι θα εφαρμοστούν αυστηρά.

«Το ερώτημα, λοιπόν, είναι το εξής: γιατί ίδια προϊόντα στη χώρα μας, στην Αθήνα, εδώ, πωλούνται 30% ακριβότερα απ’ ότι πωλούνται στο Παρίσι, για παράδειγμα; Αυτό σημαίνει ότι επιχειρήσεις μεγάλες,οι οποίες έχουν πολύ μεγάλη δύναμη να επιβάλλουν τη θέλησή τους στην αγορά, εδώ σ’ αυτή τη χώρα, στην οποία δυστυχώς οι νόμοι δεν εφαρμόζονται, υπάρχει κερδοσκοπία. Επειδή, όμως, ακριβώς η αποστολή μου δεν είναι να είμαι παρατηρητής και σχολιαστής, αυτό το φαινόμενο δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο».

¶σκησε επίσης κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για τη στάση του, σημειώνοντας ότι «υπάρχει πολιτικός ηγέτης, υπάρχει πολιτική δύναμη, που πιστεύει ότι είναι δυνατή αυτή τη στιγμή η εκπλήρωση των υποχρεώσεων της χώρας και κυρίως η επιβίωσή μας, αν δεν υπάρχουν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις, αυτές κάτω από τις οποίες ζούμε; Δηλαδή,πού θα βρούμε την επόμενη μέρα, μπορεί να μας πει ο κ. Σαμαράς ή όποιος άλλος, πού θα βρούμε να πληρώσουμε τις στοιχειώδεις ανάγκες που έχει η Πολιτεία; Τα νοσοκομεία, τα σχολειά μας, τους υπαλλήλους του κράτους, τις επιχειρήσεις που συντηρούνται από το δημόσιο… Υπάρχει άλλη λύση εκτός από την προσφυγή στους διεθνείς οργανισμούς αυτή τη στιγμή, για να επιλύσουμε το πρόβλημα της επιβίωσής μας; Δεν νομίζω ότι προτείνει κανείς. Εγώ δεν άκουσα από κανέναν να προτείνει άλλη λύση».

Τόνισε ακόμη πως ουδείς ανέμενε ότι η κατάσταση στην οικονομία ήταν τόσο δραματική: «Κοιτάξτε, υπήρχε μία αίσθηση γενικευμένη,ότι η οικονομία ήταν χάλια,αλλά κανείς δεν πίστευε ότι θα φτάναμε, για παράδειγμα, στην πόρτα του Νομισματικού Ταμείου. Εγώ ποτέ δεν το πίστευα αυτό».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα