Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2010 05:50

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές ωθώντας χαμηλότερα τον περιφερειακό δείκτη MSCI Asia Pacific Index για πρώτη φορά σε έξι ημέρες, καθώς η πτώση των τιμών των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής ώθησε χαμηλότερα τις μετοχές των εταιρειών με υλικά.

Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο και της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής πετρελαίου της Αυστραλίας, σημείωσαν απώλειες 0,4% στο Σύδνεϋ μετά την υποχώρηση των τιμών του αργού πετρελαίου και των μετάλλων. Οι μετοχές της Rio Tinto Group της τρίτης μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, υποχώρησαν 0,4%. Απώλειες 1% σημείωσαν οι μετοχές της Commonwealth Bank of Australia οδήγησαν χαμηλότερα τις μετοχές των τραπεζών της Αυστραλίας. Απώλειες για δεύτερη ημέρα σημείωσαν οι μετοχές της Samsung Electronics Co., της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής ημιαγωγών της Ασίας, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των κερδών της που διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχώρησε 0,3% φθάνοντας στις 130,16 μονάδες στις 9:35 π.μ. στο Τόκιο με περίπου τις ίσες μετοχές να σημειώνουν πτώση και άνοδο. Ο περιφερειακός δείκτης όδευε να σημειώσει αυτήν την εβδομάδα άνοδο 2,55, τη μεγαλύτερη από την εβδομάδα που έληξε στις 3 Σεπτεμβρίου, εν μέσω εικασιών ότι οι κεντρικές τράπεζες διεθνώς θα αυξήσουν τα μέτρα για να βοηθήσουν την οικονομική ανάκαμψη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 0,2%. Στη Νότια Κορέα ο Kospi υποχώρησε 0,25 και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε απώλειες 0,3%.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε απώλειες 0,2%καθώς οι μετοχές των μεταλλουργιών και των εταιρειών ενεργείας κινήθηκαν πτωτικά, σε συνδυασμό με την προς τα κάτω αναθεώρηση της πρόβλεψης των ετήσιων κερδών της PepsiCo Inc., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής σνακ στον κόσμο.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Νοεμβρίου σημείωσε χθες απώλειες 1,9% φθάνοντας στα 81,67 δολ. το βαρέλι, υποχωρώντας από τα υψηλότερα επίπεδα πέντε μηνών. Στο London Metal Exchange (LME) ο δείκτης των έξι μετάλλων συμπεριλαμβανομένου του αλουμινίου και του χαλκού υποχώρησε 2,3%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τις 16 Ιουλίου.

Φέτος ο MSCI Asia Pacific Index έχει σημειώσει άνοδο 8,1% εν μέσω εικασιών ότι η αύξηση των κερδών θα περιορίσει την επίδραση από την κρίση χρέους στην Ευρώπη, από τα μέτρα της Κίνας για τον περιορισμό των τιμών ακινήτων και από τις ανησυχίες για τον ρυθμό οικονομικής ανάκαμψης των ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα