ΗΠΑ: Στο 9,6% η ανεργία τον Σεπτέμβριο

Μειώθηκαν κατά 95.000 τα μισθολόγια
Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2010 15:33
UPD:18:55

Tα μισθολόγια – πλην του αγροτικού τομέα – μειώθηκαν κατά 95.000, έναντι μείωσης κατά 8.000 που ανέμεναν οι αναλυτές της Wall Street.

Περισσότερες θέσεις εργασίας απ’ ό,τι αναμενόταν απώλεσε η αμερικανική οικονομία τον Σεπτέμβριο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Απασχόλησης.

Συγκεκριμένα, τα μισθολόγια – πλην του αγροτικού τομέα – μειώθηκαν κατά 95.000, έναντι μείωσης κατά 8.000 που ανέμεναν οι αναλυτές της Wall Street.

Η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα επεκτάθηκε κατά 65.000 θέσεις, έναντι 85.000 που αναμενόταν.

Το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα στο 9,6%, τη στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν αύξησή του στο 9,7%.

Σε δηλώσεις του ο νέος βασικός οικονομικός σύμβουλος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Οσταν Γκούλσμπι, σημείωσε πως η αμερικανική οικονομία στη φάση που διανύει τώρα δεν παράγει αρκετές θέσεις εργασίας για να υποχωρήσει αισθητά το ποσοστό των ανέργων. Επισήμανε όμως ότι ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, «κάτι αδιαμφισβήτητα καλό για την αμερικανική οικονομία».

«Η ανάπτυξη στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας μας προσφέρει νέες αποδείξεις ότι η ίδια η οικονομία ανακάμπτει, μπορούμε όμως και καλύτερα» πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα