Θετική η πορεία της Πλαστικά Κρήτης το εννεάμηνο

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2001 12:35

Ιδιαίτερα θετικά εξελίσσεται η πορεία της Πλαστικά Κρήτης κατά την τρέχουσα χρήση, καθώς οι πωλήσεις το εννεάμηνο του 2001 σημείωσαν αύξηση 17% έναντι της αντίστοιχης περυσινής χρονικής περιόδου, φθάνοντας τα 14,3 δδισ. δρχ. από 12,2 δισ. Οπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, σημαντική αύξηση παρουσίασαν και οι εξαγωγές που διαμορφώθηκαν στα 6,8 δισ. από 5,2 δισ. δρχ. (ποσοστό 30%). Τα καθαρά κέρδη το εννεάμηνο του 2001, κυμάνθηκαν στα ίδια επίπεδα με την περυσινή χρήση, ήτοι στο 1,8 δισ. δρχ., αλλά εκτιμάται ότι έως το τέλος του έτους θα υπερβούν τόσο τα περυσινά, όσο και τις προβλέψεις της διοίκησης.

Η τελευταία εκτιμά ότι αυξημένα θα είναι και τα ενοποιημέννα κέρδη, τα οποία στο εννεάμηνο διαμορφώθηκαν στα δύο δισ. δρχ. και ενισχύονται από την εξαιρετική πορεία της θυγατρικής της στη Ρουμανία. ΟΙ νέες θυγατρικές στην Τουρκία και την Πολωνία, βρίσκονται σε στάδιο αναδιοργάνωσης, αλλά ήδη αυξάνουν το μερίδιό τους στις τοπικές αγορές και αναμένεται να συμβάλλουν στην κερδοφορία, το αμέσως ερχόμενο χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται ότι με κανονικούς ρυθμούς προχωρούν οι επενδύσεις στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Ηράκλειο, όπου έως τα μέσα του 2002 θα έχει εγκατασταθεί νέα μεγάλη γραμμή παραγωγής φύλλων θερμοκηπίων, ώστε να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση που υπάρχει. Στην Κίνα, έχει ξεκινήσει η κατασκευή του εργοστασίου στην περιοχή Feng-Pu της Σαγκάης, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει εντός του ερχόμενου έτους, παράγοντας πλαστικά φύλλα για θερμοκήπια και γεωμεμβράνες για στεγανοποίηση λιμνοδεξαμενών και χωματερών. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ, στην οποία η Πλαστικά Κρήτης συμμετέχει με ποσοστό 65%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα