Ενδιαφέρον από το Βέλγιο για τα ΕΛΤΑ

Πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 3 δισ. ευρώ στην τριετία
Σάββατο, 09 Οκτωβρίου 2010 07:02

Το ρητό ενδιαφέρον για την απόκτηση των ΕΛΤΑ από ευρωπαϊκή εταιρεία του χώρου ανακοίνωσε από τη Νέα Υόρκη ο υπουργός Οικονομικών, σε συνάντηση που είχε με θεσμικούς επενδυτές.

Όπως γράφει στο σημερινό της φύλλο η «Ναυτεμπορική», εκτός όμως από το ενδιαφέρον βελγικής -όπως έγινε γνωστό εκ των υστέρων- εταιρείας για τα ΕΛΤΑ ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων μέσω του οποίου -όπως τόνισε- η Αθήνα θα απαλλαγεί από τα μερίδιά της σε επιχειρήσεις διαφόρων μεγεθών όπως λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμοι, ενέργεια, real estate και τυχερά παιχνίδια.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι το πρόγραμμα έχει στόχο τη συγκέντρωση 3 δισ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια. Αναφορικά με τον ΟΣΕ ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε πως η Ελλάδα έχει δεχτεί ενδιαφέρον για εξαγορά μεριδίου ή του management των ελληνικών σιδηροδρόμων, τόσο απευθείας όσο και μέσω τραπεζών που αντιπροσωπεύουν αγοραστές.

Και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, προϊστάμενος των ΕΛΤΑ, προσερχόμενος σε συνέδριο για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα αποκάλυψε ότι το ενδιαφέρον τους έχουν εκδηλώσει τα Βελγικά Ταχυδρομεία, μια κοινοπραξία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική», στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να πωληθεί σε στρατηγικό επενδυτή, κατά προτίμηση ευρωπαϊκή εταιρεία ταχυδρομείων, το 39% των ΕΛΤΑ, αλλά και το 100% της εταιρείας ταχυμεταφορών.

Προς την κατεύθυνση αυτή καταβάλλεται και προσπάθεια εξυγίανσης για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία με πρώτο μέλημα την επαναφορά της εταιρείας σε κερδοφορία μετά τις μεγάλες οικονομικές ζημιές του προηγούμενου έτους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα