Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010 05:50

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές εν μέσω εικασιών ότι η Federal Reserve των ΗΠΑ θα ακολουθήσει τις άλλες κεντρικές τράπεζες και θα τονώσει την οικονομική ανάπτυξη στηρίζοντας την εύθραυστη παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Οι μετοχές της ΒHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, σημείωσαν άνοδο 0,7% καθώς το πετρέλαιο και τα μέταλλα έκαναν ράλι. Οι μετοχές της Korea Zinc Cο., που παράγει χρυσό και ασήμι, σημείωσαν άνοδο 1,9% στη Σεούλ. Στη Σαγκάη οι μετοχές της Yanzhou Coal Mining Co. αναρριχήθηκαν 10%. Ανοδο 5,7% στο Σύδνεϋ σημείωσαν οι μετοχές της Fortescue Metals Group Ltd., της τρίτης σε μέγεθος εταιρείας εξαγωγής σιδηρομεταλλεύματος της χώρας, μετά την εξασφάλιση τραπεζικού δανεισμού.

Ο ΜSCI Asia Pacific εκτός της Ιαπωνίας ισχυροποιήθηκε 0,4% φθάνοντας στις 460,45 μονάδες στις 12:38 μ.μ. στο Σύδνεϋ μετά τις μεγαλύτερες των εκτιμήσεων απολύσεις στις ΗΠΑ τονώνοντας την αισιοδοξία ότι η Fed θα εντείνει τις προσπάθειές της για να τονώσει την οικονομία. Την εβδομάδα που πέρασε ο περιφερειακός δείκτης σημείωσε άνοδο 2% μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας να μειώσει τα επιτόκια και την απροσδόκητη απόφαση της Αυστραλίας να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index ισχυροποιήθηκε 0,6% καθώς η στατιστική υπηρεσία έδειξε ότι ο δανεισμός στην χώρα για την αγορά κατοικιών αυξήθηκε τον Αύγουστο από τον προηγούμενο μήνα. Στη Νότια Κορέα ο Kospi σημείωσε άνοδο 0,2% ενώ στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 σημείωσε άνοδο 0,1%. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ιαπωνία λόγω εθνικής εορτής.

Την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index αναρριχήθηκε 0,6% φθάνοντας στις 1.165,15 μονάδες στη Νέα Υόρκη καθώς η έκθεση για την απασχόληση τροφοδότησε τις εικασίες ότι η Fed θα κάνει περισσότερα πράγματα για να εξασφαλίσει μια διαρκή ανάκαμψη.

Οι Αμερικανοί εργοδότες μείωσαν κατά 95.000 τις θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο, όπως έδειξε η έκθεση του υπουργείου Εμπορίου της χώρας. Το δολάριο υποχώρησε κάτω από τα 82 γιέν για πρώτη φορά από το 1995 ενώ ο Reuters/Jefferies CRB Index των 19 πρώτων υλών αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου δύο ετών.

Τα συμβόλαια του χαλκού για παράδοση Δεκεμβρίου σημείωσαν άνοδο 2,6% φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα 27 μηνών στις 8 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη, ενώ τα συμβόλαια του χρυσού για παράδοση Δεκεμβρίου σημείωσαν άνοδο 0,8% κλείνοντας στα 1.345,30 δολ. η ουγγιά. Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Νοεμβρίου ισχυροποιήθηκε 1,2% κλείνοντας στα 82,66 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex).

O περιφερειακός δείκτης MSCI Asia Pacific (εκτός Ιαπωνίας) έχει σημειώσει φέτος άνοδο 11%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα