Σταθεροποιείται το δολάριο

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010 12:29

Το δολάριο υποχωρούσε αρχικά σε χαμηλό 15 ετών στα 81,40 γεν, αλλά στη συνέχεια κινήθηκε ανοδικά.

Σταθεροποιητικά κινείται σήμερα το δολάριο, με τις πιθανότητες βραχυπρόθεσμης ανάκαμψης του νομίσματος να αυξάνονται, παρά τις προβλέψεις ότι η Fed θα χρειαστεί να διοχετεύσει ρευστότητα στην αγορά για να στηρίξει την οικονομία.

Το δολάριο υποχωρούσε αρχικά σε χαμηλό 15 ετών στα 81,40 γεν, αλλά στη συνέχεια κινήθηκε ανοδικά. Η προοπτική μιας παρέμβασης της Ιαπωνίας στην αγορά προκειμένου να συγκρατήσει την άνοδο του γεν περιόριζε τις διακυμάνσεις.

«Το όλο θέμα στην Ασία έχει να κάνει με τις ρευστοποιήσεις σε νομίσματα των χωρών του G10 έναντι του δολαρίου», παρατηρεί στέλεχος της Royal Bank of Canada στο Χονγκ Κονγκ.

«Ωστόσο, βλέπουμε επιστροφή στις συμβατικές κινήσεις μετά τα στοιχεία για τους μισθούς. Τα ασθενή οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ θεωρείται ότι συνάδουν με ένα αδύναμο δολάριο, λόγω εικασιών ότι η Fed θα ξεκινήσει νέο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης», σημειώνει.

Στις 12:20 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,3940 δολάρια και η ισοτιμία δολαρίου / γεν στα 82,05 γεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα