H Λαγκάρντ υπεραμύνεται της ανάγκης για εποπτεία των hedge funds

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010 18:18

«Εάν ωστόσο επρόκειτο να υιοθετηθεί ένα διαβατήριο για τις υπεράκτιες εταιρίες διαχείρισης κεφαλαίων, αυτό θα έπρεπε να είναι πραγματικά ευρωπαϊκό», σημειώνει σε επιστολή της προς τον Αμερικανό ομόλογό της, η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών.

Η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ, υπεραμύνθηκε με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ της ανάγκης υπαγωγής της λειτουργίας των κεφαλαίων αντιστάθμισης επενδυτικού κινδύνου (hedge funds) σε εποπτεία.

Όπως επισημαίνει σε επιστολή της, το περιεχόμενο της οποίας γνωστοποιήθηκε στο Reuters, η εποπτεία τους δεν συνιστά διακριτική μεταχείριση εις βάρος τους και η δραστηριότητα διαχείρισης κεφαλαίων από υπεράκτιες εταιρίες θα έπρεπε να εποπτεύεται από μια αρμόδια ευρωπαϊκή εποπτική Αρχή.

Σε επιστολή της προς τον Γκάιτνερ, με ημερομηνία 8 Οκτωβρίου, η Λαγκάρντ απαντά σε πρόσφατες αμερικανικές επικρίσεις λέγοντας ότι οι ρυθμίσεις που προωθεί η Γαλλία δεν συνιστούν «ούτε προστατευτισμό, ούτε διακριτική μεταχείριση».

«Εάν ωστόσο επρόκειτο να υιοθετηθεί ένα διαβατήριο για τις υπεράκτιες εταιρίες διαχείρισης κεφαλαίων, αυτό θα έπρεπε να είναι πραγματικά ευρωπαϊκό», σημειώνει στην επιστολή της υπονοώντας ότι τούτο θα σήμαινε την καταγραφή και εποπτεία των εταιριών αυτών από μια αρμόδια ευρωπαϊκή Αρχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα