Μέτρα για χαμηλόμισθους - ανέργους ζητούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010 15:12
UPD:18:34

Την ανάγκη να δοθεί βάρος στη λήψη εξειδικευμένων κοινωνικών μέτρων, ιδιαίτερα για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους άνεργους, υπογράμμισαν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ελέγχου (ΚΤΕ) Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν το προσχέδιο του Προϋπολογισμού, με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου να διαβεβαιώνει ότι δεν περιλαμβάνεται στον προγραμματισμό της κυβέρνησης η λήψη νέων μέτρων.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε ακόμη ότι η Ελλάδα αποκτά σταδιακά πρόσβαση στις αγορές. «Καταφέρνουμε σιγά-σιγά να ξαναμπούμε στις αγορές», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «είναι πάρα πολύ θετικό ότι βγήκαμε σήμερα με έντοκα γραμμάτια και είχαμε χαμηλότερο επιτόκιο».

Τέλος στις συζητήσεις γύρω από την επιβολή νέων μέτρων επιχείρησε να βάλει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν τίθεται θέμα παράτασης του μνημονίου.

«Δεν υπάρχει θέμα παράτασης του μνημονίου, δεν υπάρχει θέμα νέων μέτρων, δεν υπάρχει θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πεταλωτής και ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για τελείως διαφορετικά πράγματα, που «δεν μας αφορούν, δεν τα συζητάμε καν».

«Εμείς όμως τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τηρούμε απαρέγκλιτα τους στόχους του προγράμματός μας και βλέπουμε ότι αυτό έχει και τα αποτελέσματά του», συμπλήρωσε διευκρινίζοντας ότι η όποια συζήτηση για επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων της Ελλάδας είναι «θεωρητική».

Μιλώντας εξάλλου στο ρ/σ Βήμα fm, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «οποίος προσπαθεί να συνδέσει τη συζήτηση για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής με νέα μέτρα, νομίζω ότι δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα