Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010 05:46

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, ωθώντας τον περιφερειακό δείκτη στη μεγαλύτερη άνοδο σε πέντε ημέρες, καθώς στην Ιαπωνία οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού αυξήθηκαν περισσότερο από τις προβλέψεις και η Intel Corp. προέβλεψε υψηλότερες των εκτιμήσεων πωλήσεις, τονώνοντας έτσι τις μετοχές των εταιρειών κατασκευής τσιπ. Ανοδικά κινήθηκαν επίσης οι μετοχές καθώς οι ΗΠΑ σηματοδότησαν ότι θα λάβουν μέτρα για να τονώσουν την παγκόσμια ανάκαμψη.

Οι μετοχές της Hynix Semiconductor Inc., της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής τσιπ στον κόσμο, αναρριχήθηκαν 2,7% στη Σεούλ. Οι μετοχές της Fanuc Ltd. της μεγαλύτερης ιαπωνικής κατασκευάστριας βιομηχανικών ρομπότ, αναρριχήθηκαν 2,3%. Ανοδο 0,9% σημείωσαν οι μετοχές της Toyota Motor Corp., της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, η οποία πραγματοποιεί τις περισσότερες πωλήσεις της στη Βόρεια Αμερική.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 0,7% φθάνοντας στις 129,69 μονάδες στις 11:11 π.μ. στο Τόκιο με περίπου πέντε μετοχές να σημειώνουν άνοδο σε κάθε μία που σημείωνε πτώση. Αυτόν τον μήνα ο περιφερειακός δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 2,6% εν μέσω προσδοκιών ότι οι ανά τον κόσμο κεντρικές τράπεζες θα αυξήσουν τα μέτρα για να τονώσουν την οικονομική ανάπτυξη.

Στο Σύδνεϋ ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε άνοδο 0,5% μετά την ανάκαμψη της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στον Οκτώβριο, σύμφωνα με σημερινή έρευνα της Westpac Banking Corp. και του Melbourne Institute.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,9% και ο Topix ισχυροποιήθηκε κατά 0,7%. Στη Σεούλ ο νοτιοκορεατικός δείκτης Kospi αναρριχήθηκε 0,2%.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 0,4% φθάνοντας στις 1.16977 μονάδες μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της σύσκεψης της Federal Reserve τον μήνα που πέρασε, τα οποία έδειξαν ότι η τράπεζα προετοιμάστηκε να αγοράσει περισσότερο κυβερνητικό έλλειμμα για να σταθεροποιήσει την ανάκαμψη.

Οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού σημείωσαν αύξηση 10,1% τον Αύγουστο από τον Ιούλιο, όταν σημείωσαν αύξηση 8,8%, ανακοίνωσε σήμερα επισήμως η κυβέρνηση της Ιαπωνίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα