Προπομπός στις αγορές χρήματος η Εθνική

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010 07:02

Τις γραμμές χρηματοδότησης από τις διεθνείς αγορές αναμένεται να «ανοίξει» για την Εθνική Τράπεζα το πολύ έως το τέλος του έτους η επιτυχία της αύξησης κεφαλαίου, για την οποία μάλιστα προσφέρθηκε από τους επενδυτές ποσό της τάξης των 3,3 δισ. ευρώ, καθώς υπερκαλύφθηκε κατά 1,83 φορά.

Όπως γράφει στο σημερινό της φύλλο η «Ναυτεμπορική», η εξέλιξη αυτή οδηγεί, όπως διαφαίνεται ήδη από τις επαφές της διοίκησης και την «υποδοχή» που είχε η αύξηση, σε αποκατάσταση της πρόσβασης στις αγορές χρήματος τους επόμενους μήνες, κάτι που θα βοηθήσει συνολικά το τραπεζικό σύστημα.

Η Εθνική θα προχωρήσει επίσης, το αμέσως επόμενο διάστημα, στην αίτηση αποπληρωμής των προνομιούχων μετοχών, ώστε εάν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, να μπορεί να δώσει μέρισμα για τη χρήση 2010.

Επόμενο βήμα για τον όμιλο είναι η προετοιμασία για τη διάθεση ποσοστού της τάξης του 20% στη Finansbank. Tην επόμενη εβδομάδα θα γίνει η πρόσληψη των συμβούλων και εκτιμάται ότι στο διάστημα μεταξύ 15 Ιανουαρίου και 15 Φεβρουαρίου θα γίνει η διαδικασία από την οποία η Εθνική θα αποκομίσει 1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το ήμισυ τουλάχιστον θα καλύπτει τις ανάγκες χρηματοδότησης της θυγατρικής.

Σύμφωνα πάντα με τη «Ναυτεμπορική», στις επαφές που συνεχίζει στις ΗΠΑ ο διευθύνων σύμβουλος, Απόστολος Ταμβακάκης -και τις επόμενες ημέρες σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες- καταγράφεται θετική ανταπόκριση, τόσο για την τράπεζα όσο και για την ελληνική οικονομία, σε συνδυασμό και με την πορεία της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Οι πρόσφατες συναντήσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τον επικεφαλής της Deutsche Bank, Γιόζεφ Ακερμαν, και το top management της JP Morgan και της Morgan Stanley.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα