Αμετάβλητη διατηρεί την παραγωγή ο ΟΠΕΚ

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010 16:59
UPD:17:53

Αμετάβλητες αποφάσισε να διατηρήσει τις ποσοστώσεις της παραγωγής ο ΟΠΕΚ κατά τη σημερινή συνεδρίασή του στη Βιέννη, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του καρτέλ Ουίλσον Πάστορ.

Την απόφαση είχαν προαναγγείλει χθες αξιωματούχοι του ΟΠΕΚ, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Αλί αλ-Ναΐμι, ο οποίος χαρακτήρισε «ιδανικά» επίπεδα τιμών τα 70-80 δολάρια το βαρέλι.

Οι διεθνείς αγορές πετρελαίου δεν αντέδρασαν στην ευρέως αναμενόμενη απόφαση. Οι τιμές παρέμειναν πλησίον των 84 δολαρίων το βαρέλι, καθώς η σημερινή εξασθένηση της ισοτιμίας του δολαρίου έναντι ενός «καλαθιού» νομισμάτων κατέστησε τις επενδύσεις σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πιο ελκυστικές.

Οι υπουργοί Πετρελαίου των χωρών - μελών του ΟΠΕΚ προέβησαν σήμερα και σε μία απόφαση έκπληξη: Το Ιράν, μετά από 36 χρόνια, αναλαμβάνει την προεδρία του διεθνούς οργανισμού το 2011.

Η επόμενη συνάντηση του ΟΠΕΚ έχει προγραμματιστεί για τις 11 Δεκεμβρίου και θα γίνει στο Κουίτο του Εκουαδόρ, δήλωσε ο Πάστορ, ο οποίος είναι και υπουργός Πετρελαίου της χώρας.

Η Σαουδική Αραβία φιλοξενεί την επόμενη εβδομάδα, συνάντηση του ΟΠΕΚ στο Ριάντ, στο πλαίσιο σειράς εκδηλώσεων για τον εορτασμό των πενήντα χρόνων από την ίδρυση του διεθνούς οργανισμού, τον Σεπτέμβριο του 1960.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα