Γ. Ανωμερίτης: Δημιουργούμε ένα σύγχρονο και περιβαλλοντικό λιμάνι

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010 17:21

Στην πορεία των έργων του επενδυτικού προγράμματος του ΟΛΠ, τις παρεμβάσεις αναδιαρρύθμισης των χώρων του λιμανιού, καθώς και τη συνεργασία του ΟΛΠ με την Cosco, αναφέρθηκε σε συνέντευξη Tύπου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Γιώργος Ανωμερίτης.

Όπως είπε, «δημιουργούμε ένα σύγχρονο λειτουργικό και περιβαλλοντικό λιμάνι το οποίο σε μια έκταση 750 στρεμμάτων θα εξυπηρετεί όλες τις χρήσεις θαλασσίων μεταφορών».

Εξήγησε ακόμη ότι η κοστολόγησή του και ο χρονοπρογραμματισμός των έργων θα ενταχθούν στο Επενδυτικό Πρόγραμμα ΟΛΠ ΑΕ 2011-2015.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ανωμερίτης ανακοίνωσε ότι σε δύο μήνες θα έχει ολοκληρωθεί στο Νέο Ικόνιο το έργο του «car terminal» που θα είναι το μεγαλύτερο της ανατολικής Μεσογείου και αναφερόμενος στη σύζευξη Θριασίου-Ικονίου, τόνισε ότι η σιδηροδρομική σύνδεση προχωρά. «Λιμάνι χωρίς σιδηρόδρομο δεν είναι λιμάνι», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τη δημιουργία του «Πάρκου Φωτοβολταϊκών Συστημάτων Ενέργειας», ο πρόεδρος του ΟΛΠ είπε ότι το συγκεκριμένο έργο αφορά στην πρώτη φάση εγκατάσταση σε 9 από τα 21 κτίρια του Οργανισμού. Θα προκηρυχθεί σταδιακά κατά κτίριο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής σε πολλούς κατασκευαστές ηλιακών συστημάτων και σε πιο ανταγωνιστικές τιμές.

Για το έργο «Υποθαλάσσια Σύνδεση Πεζών με σήραγγα μεταξύ της Ηετιώνιας Ακτής και της Ακτής Λέοντος» που θα συνδέει την Πολιτική Ακτή Πειραιά με το Συνεδριακό Εκθεσιακό Κέντρο του ΟΛΠ και τον λιμένα κρουαζιεροπλοίων με την Πολιτιστική Ακτή του Πειραιά, τόνισε ότι η μελέτη θα έχει ολοκληρωθεί σε πέντε μήνες ώστε να ακολουθήσει η δημοπράτηση της κατασκευής του.

Για τη ζημιογόνες δραστηριότητες του ΟΛΠ ο κ. Ανωμερίτης είπε ότι οι εγκαταστάσεις του silo θα μετατραπούν σε Εθνικό Ναυτικό Μουσείο και θα μεταφερθούν στον χώρο αυτό όλες οι ενάλιες αρχαιότητες της χώρας, ενώ αναφερόμενος στις «δεξαμενές» δεσμεύθηκε πως «θα εξυγιανθούν».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι θα σταματήσουν οι δραστηριότητες της Ιχθυόσκαλας και ότι ο προβλήτας ΙΙΙ Ηρακλέους θα χρησιμοποιηθεί για εμπορευματική δραστηριότητα. «Είναι γνωστό πουθενά στον κόσμο οι ιχθυόσκαλες δεν βρίσκονται στο μέσον ενός εμπορευματικού λιμένα», είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, αναφερόμενος στην κοινοπραξία ΟΛΠ-COSCO δήλωσε ότι υπάρχει άριστη συνεργασία με τον πρόεδρο της εταιρείας Κάπτεν Γουει και «όταν προκύπτει ένα θέμα το επιλύουμε».

Ο κ. Ανωμερίτης είπε ακόμη ότι «όταν το ΠΑΣΟΚ έγινε κυβέρνηση βρήκε μια σύμβαση παραχώρησης, η οποία είχε επικυρωθεί από τη βουλή και με διεθνή διαγωνισμό» και τόνισε ότι η κυβέρνηση «θα σεβαστεί όλες τις διεθνείς συμβάσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα