Στον Γ. Δημητρίου το 31,5% της Vell Group

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010 19:59
UPD:20:06

Την οριστική σύμβαση εξαγοράς του 100% της ανώνυμης εταιρείας «Γ.Ε. Δημητρίου ΑΕΒΕ» από τους σημερινούς μετόχους της Γεώργιο Δημητρίου, κύριο του 93% του μετοχικού κεφαλαίου της και Ανδρέα Δάφνη, κύριο του 7% του μετοχικού κεφαλαίου της, ανακοίνωσε η εταιρεία «Vell International Group Ανώνυμη Εμπορική Εταιρία Ηλεκτρικών Συσκευών».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το τίμημα της εξαγοράς των ανωτέρω μετοχών ανέρχεται στο ποσό των 18.100.000 ευρώ. Ήδη σήμερα καταβλήθηκε από τη Vell Group προς το βασικό μέτοχο της Γ.Ε. Δημητρίου ΑΕΒΕ, κ. Γεώργιο Δημητρίου, ως προκαταβολή έναντι του συνολικού τιμήματος, το ποσό των 7.320.000 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί στους άνω μετόχους της Γ.Ε. Δημητρίου ΑΕΒΕ, το αργότερο έξι μήνες από την υπογραφή της άνω οριστικής σύμβασης εξαγοράς.

Δεδομένου ότι το τίμημα υπερβαίνει το 30% των ιδίων κεφαλαίων της Vell Group, σύμφωνα με την από 30/06/2010 πλέον πρόσφατη δημοσιευμένη λογιστική κατάσταση της εταιρίας, θα πραγματοποιηθεί με την ολοκλήρωση της αγοράς των ανωτέρω μετοχών η σχετική γνωστοποίηση στο ΧΑ και η διανομή στο επενδυτικό κοινό πληροφοριακού σημειώματος, με περιεχόμενο που προβλέπει σχετική απόφαση του ΧΑ.

Την αποτίμηση της Γ.Ε. Δημητρίου ΑΕΒΕ θα διενεργήσει ως ανεξάρτητος ελεγκτικός οίκος, κατ' εντολή της εξαγοράζουσας, η εταιρία Grant Thornton AE.

Στην ανωτέρω συμφωνία εξαγοράς περιλαμβάνεται όρος, σύμφωνα με τον οποίο, σε περίπτωση που το ποσό της αποτίμησης του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Γ.Ε. Δημητρίου ΑΕΒΕ από τον ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο υπολείπεται του ποσού του τιμήματος, ήτοι των 18.100.000 ευρώ, θα αναπροσαρμοστεί το ανωτέρω συμφωνηθέν τίμημα πώλησης στο ποσό του πορίσματος της εν λόγω αποτίμησης.

Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τα συμβαλλόμενα μέρη, η Vell Group γνωστοποίησε, ακόμη, στο επενδυτικό κοινό ότι ο ως άνω πρώην βασικός μέτοχος της Γ.Ε. Δημητρίου ΑΕΒΕ, κ. Γεώργιος Δημητρίου, προέβη στην εξαγορά του 31,497% της Vell Group από τη μέτοχό της κυπριακή εταιρεία, με την επωνυμία Asbavel Trading Limited, αντί τιμήματος 6.629.040 ευρώ.

Στο πλαίσιο της παραπάνω συμφωνίας προβλέπεται ότι, το αργότερο εντός δύο ημερών από την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών της Vell Group από την πωλήτρια εταιρία στον κ. Γεώργιο Δημητρίου, η πωλήτρια αναλαμβάνει την υποχρέωση να διενεργήσει κάθε απαραίτητη ενέργεια για τη νόμιμη αντικατάσταση τριών μη εκτελεστικών και δύο εκτελεστικών μελών του ΔΣ της Vell Group, με πέντε μέλη, που θα υποδείξει ο Γεώργιος Δημητρίου.

Τέλος, η Vell Group, ενόψει των νέων συνεργειών και στο πλαίσιο επιχειρηματικού εξορθολογισμού των δραστηριοτήτων του ομίλου και της οικονομικής της θέσης, πώλησε, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, σήμερα το σύνολο των μετοχών της θυγατρικής της εταιρείας, με την επωνυμία Ε. Ζητουνιάτης ΑΕΕΗΣ, στην κυπριακή εταιρεία Nufer Enterprises Limited.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα