Μικρή ανάσα για το δολάριο

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010 09:46

Σταθεροποιείται σήμερα το δολάριο μετά το χαμηλό 10 μηνών στο οποίο υποχώρησε την Πέμπτη έναντι μιας σειράς νομισμάτων, καθώς οι επενδυτές μειώνουν τις θέσεις short μετά την πρόσφατη υποχώρηση του αμερικανικού νομίσματος.

Πάντως παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι η πτωτική τάση του δολαρίου θα διατηρηθεί λόγω των προσδοκιών για νέο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης από τη Φέντεραλ Ριζέρβ τον επόμενο μήνα.

«Οι παίκτες της αγοράς που είχαν συσσωρεύσει θέσεις ενός μόνο είδους, όπως η πώληση του δολαρίου εν μέσω ενδείξεων για νομισματική χαλάρωση στις ΗΠΑ, πιθανόν να κατοχυρώνουν κάποια κέρδη», παρατηρεί trader ιαπωνικής τράπεζας. «Νομίζω ότι αυτό εντάσσεται στην σφαίρα της αναπροσαρμογής θέσεων.»

Το δολάριο Αυστραλίας υποχωρεί έναντι του αμερικανικού δολαρίου κάτω από το υψηλό 28 ετών που σημείωσε την Πέμπτη, ενώ σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται και το ευρώ μετά το υψηλό οκταμήνου έναντι του δολαρίου την προηγούμενη ημέρα.

Στις 09:14 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,4070 δολάρια και η ισοτιμία δολαρίου / γεν στα 81,22 γεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα