Γ. Παπανδρέου: Δεν έχουμε βγει από το τούνελ

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010 16:24
UPD:16:33

«Έχουμε θετικά μηνύματα, αλλά δεν έχουμε βγει από το τούνελ», τόνισε ο πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου στη συνεδρίαση του διαθεσμικού οργάνου στη Βουλή και πρόσθεσε ότι «ο αγώνας συνεχίζεται και για τη σωτηρία της χώρας και για την αλλαγή».

«Έχουμε θετικά μηνύματα, αλλά δεν έχουμε βγει από το τούνελ», τόνισε ο πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου στη συνεδρίαση του διαθεσμικού οργάνου στη Βουλή και πρόσθεσε ότι «ο αγώνας συνεχίζεται και για τη σωτηρία της χώρας και για την αλλαγή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε πως «είμαστε σε καλύτερο δρόμο» και ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έσωσε τη χώρα από την καταστροφή, στην οποία την οδηγούσε η ΝΔ.

«Χτίζουμε το μέλλον βήμα - βήμα, με ανατροπές και αλλαγές για να σώσουμε οριστικά τη χώρα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι μια από αυτές τις αλλαγές είναι και ο «Καλλικράτης».

Παράλληλα, άσκησε σφοδρή κριτική στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας ότι «εμπορεύεται φρούδες ελπίδες και γενικές φόρμουλες».

Πρόσθεσε δε ότι η πρόταση Σαμαρά είναι μία, η επιστροφή στο παρελθόν και σημείωσε ότι «η στάση του είναι επιζήμια για τη χώρα» και «επικίνδυνη για το μέλλον των Ελλήνων».

Ακόμη, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι ο αρχηγός της ΝΔ «θέλει να μας γυρίσει πίσω σε αυτά που μας κατέστρεψαν, σε αυτά που μας οδήγησαν ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία».

Στη συνεδρίαση, υπό την προεδρία του κ. Παπανδρέου συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας. Έλαβαν μέρος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ο Γραμματέας του του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης,ο Γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος Β. Έξαρχος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Π. Ευθυμίου, ο επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ Στ. Λαμπρινίδης, καθώς επίσης ο διευθυντής του πολιτικού Γραφείου του πρωθυπουργού Ν. Αθανασάκης και ο γενικός διευθυντής του Κινήματος Ρ. Σπυρόπουλος.

Eν τω μεταξύ σε σημερινή ανακοίνωση του γραφείου του Τούρκου πρωθυπουργού, αναφέρεται ότι κατά την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο κ. Ερτογνάν στις 21-22 Οκτωβρίου στην Αθήνα, θα γίνει ανταλλαγή απόψεων σε διμερή και πολυμερή ζητήματα, υπό το φως της πρώτης συνεδρίασης του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας, που πραγματοποιήθηκε στις 14-15 Μαΐου στην Αθήνα, αλλά και των θετικών εξελίξεων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Όπως σημειώνεται και στην ανακοίνωση, ο κ. Ερντογάν επισκέπτεται την Αθήνα μετά από πρόκληση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, στο πλαίσιο της ελληνικής πρωτοβουλίας για την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο.

Την άμεση αντίδραση της Ρηγίλλης προκάλεσε η κριτική που άσκησε ο Πρωθυπουργός στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά τη συνεδρίαση του διαθεσμικού οργάνου στη Βουλή.

ΝΔ: Ο κ. Παπανδρέου εκτίθεται

«Αν ο κ. Παπανδρέου καταλόγιζε το "εμπόριο φρούδων ελπίδων" στον εαυτό του, ενθυμούμενος το "υπάρχουν λεφτά", θα του αναγνωρίζαμε την αρετή της αυτοκριτικής», ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Κατηγόρησε επίσης τον Πρωθυπουργό ότι «εκτίθεται, για μια ακόμη φορά, για ψέματα και ακρότητες» και κατέληξε: «Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα