Μικρή πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2002 19:11

ΟΡΙΑΚΕΣ μεταβολές σημείωσαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, η οποία χαρακτηρίστηκε από περιορισμένη συναλλακτική δραστηριότητα εξαιτίας της σημερινής ημιαργίας στη Wall Street.

ΣΤο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.165,5 μονάδες μειωμένος κατά 0,48%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.326,65 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση κατά 0,10%, ενώ στη Φρανκφούρτη, περίπου δύο ώρες πριν από τη λήξη της συνεδρίασης, ο δείκτης Xetra DAX ενισχύεται κατά 0,15% και έχει διαμορφωθεί στις 3.365,83 μονάδες.

Ωστόσο, θετικός κρίνεται ο απολογισμός των ευρωπαϊκών αγορών για το σύνολο του Νοεμβρίου. Ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 6,5% στη διάρκεια του μήνα, ο δείκτης CAC 40 κατά 6,9% και ο δείκτης Xetra DAX κατά 4,3%.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον εστιάσθηκε σήμερα στον κλάδο των τραπεζών εν μέσω έντονης φημολογίας ότι η Commerzbank και η ΗypoVereinsBank βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για τη μεταξύ τους συγχώνευση. Η μετοχή της τελευταίας ενισχύεται κατά 2,83%.

Εντυπωσιακή άνοδο (30,09%) σημείωσε η μετοχή της Frensius Medical Care. Η κορυφαία, παγκοσμίως, εταιρεία αναλώσιμων προϊόντων αιμοκάθαρσης και αιμοδιάλυσης, ήλθε σε κατ' αρχήν εξωδικαστική συμφωνία με ενάγοντες σε δικαστική υπόθεση στις ΗΠΑ σχετικά με ενδεχόμενες ευθύνες της σε υποθέσεις έκθεσης υπαλλήλων της σε αμίαντο.

Στον αντίποδα, πιέσεις δέχθηκαν οι κλάδοι τηλεπικοινωνιών και υψηλής τεχνολογίας. Η μετοχή της France Telecom, τα κέρδη της οποίας στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις ξεπέρασαν το 20%, υποχώρησε κατά 4,26%. Ο γαλλικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, αναμένεται να περιορίσει τις επενδυτικές της δαπάνες για την ανάπτυξη δικτύων ασύρματης τηλεφωνίας τρίτης γενιάς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα