Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010 11:30

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στήριξη της απασχόλησης με νέα προγράμματα 1,2 δισ. Ανακοινώνονται σύντομα και θα αφορούν 500.000 άτομα".

"Δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη στήριξη της απασχόλησης προωθεί άμεσα η κυβέρνηση. Τις δράσεις που θα αναληφθούν στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου" γράφει στο πρωτοσέλιδό της η Ναυτεμπορική.

ΕΞΠΡΕΣ: "Εθνική... οδός για ροή πιστώσεων στην αγορά. Εντός του έτους θα αποκατασταθεί ο δανεισμός των τραπεζών από το εξωτερικό".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εντός του έτους οι δυνατότητες χρηματοδότησης προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα από το εξωτερικό θα επανέλθουν σταδιακά στα επίπεδα προ της κρίσεως, με αποτέλεσμα να διοχετευτεί στην αγορά αυξημένη ρευστότητα". Τη θέση αυτή ανέπτυξαν προς τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, παρουσία του υπ. Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Β. Ράπανος και ο διευθύνων σύμβουλος Απ. Ταμβακάκης, ο οποίος μετείχε στη σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αντικλεπτική κάρτα ΦΠΑ. Ηλεκτρονική ασπίδα ασφαλείας στη μεγάλη φοροδιαφυγή".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "έξυπνη" κάρτα απαλλάσσει τους φορολογουμένους από τη συλλογή αποδείξεων και "παγιδεύει" τους φοροφυγάδες. Δυσχερής, πλέον, θα καταστεί η κλοπή του ΦΠΑ και η εισφοροδιαφυγή".

ΚΕΡΔΟΣ: "Η Εθνική δίνει το σήμα για έξοδο των τραπεζών στις αγορές. Κλίμα αισιοδοξίας σε τραπεζικούς και χρηματιστηριακούς κύκλους".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "θετικά μηνύματα για την έξοδο των ελληνικών τραπεζών στις διεθνείς αγορές χρήματος, που αυτομάτως σηματοδοτεί φθηνότερες γραμμές χρηματοδότησης, προέκυψαν χθες από τη συνάντηση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας με τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος και τη συνεχάρη για την επιτυχή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας".

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Φως στο τούνελ από τα ομόλογα. Ανοίγει ο δρόμος για επιστροφή στις αγορές το α' εξάμηνο του 2011".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αναβαθμίζονται οι προοπτικές και ενισχύονται οι προσδοκίες για την εξομάλυνση της κατάστασης στην εθνική οικονομία και τη γρηγορότερη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα