Η ατζέντα της εβδομάδας (2/12/-6/12/2002)

Κυριακή, 01 Δεκεμβρίου 2002 14:49
UPD:06/12/2002 10:23

Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου

Ελλάδα

-Ολοκληρώνεται το 6ο Συνέδριο Ελληνοτουρκικής Επιχειρηματικής Συνεργασίας που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Divani Palace στο Καβούρι.

-Εικοσιτετράωρη απεργία των ιδιοκτητών ταξί της Αθήνας

-08:30 Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Ασπίς Πρόνοια Α.Ε. στην έδρα της εταιρείας, επί της οδού Λ. Κηφισίας 62, Μαρούσι (8ος όροφος), με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Επανακαθορισμός ιδιότητας μέλους Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τον Ν.3016/2002. 2. Έγκριση συμβάσεων και συναλλαγών κατ΄ άρθρο 23α κ.ν. 2190/1920. 3. Διάφορες ανακοινώσεις.

-10:00 Επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της Μύλοι Λούλη Α.Ε. στα γραφεία της έδρας της εταιρείας, στη Σούρπη Μαγνησίας http://www.presspoint.gr/release.asp?id=19889 .

-11:00 Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Stet Hellas στα γραφεία της εταιρείας επί της λεωφόρου Κηφισίας, αρ. 66.

-12 μ. Το δ.σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος παραχωρεί συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της 5ης Δεκέμβρη» (στα γραφεία της ομοσπονδίας, οδός Ξενοφώντος, αρ. 15, στο Σύνταγμα).

-13:00 Ο όμιλος εταιρειών Δέλτα Συμμετοχών παραχωρεί συνέντευξη Τύπου στην ιστορική αίθουσα του Χ.Α. (Σοφοκλέους 10).

-Ο Φινλανδός πρωθυπουργός επισκέπτεται την Αθήνα.

-17:00 Τις δραστηριότητες και τα οικονομικά μεγέθη της Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε. θα παρουσιάσουν σήμερα στις 17:00 εκπρόσπωποι της εταιρείας στο πλαίσιο ημερίδας εταιρικών παρουσιάσεων που διοργανώνει η Capital Link Inc για την ενημέρωση του επενδυτικού κοινού και των ενδιαφερόμενων φορέων. Η εκδήλωση θα γίνει στην ιστορική αίθουσα συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

-19:00 Συνάντηση του προεδείου της ΓΣΕΒΕΕ με τον πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρη Τσοβόλα. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί, στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΚΚΙ.

Eυρώπη

-Ευρωζώνη

11:00 Ανακοίνωση του δείκτη PMI για την επιχειρηματική δραστηριότητα στο μεταποιητικό τομέα το Νοέμβριο

13:00 Λιανικές πωλήσεις Σεπτεμβρίου

-Βέλγιο

Βρυξέλλες. Συνεδρίαση των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών της ευρωζώνης.

Βρυξέλλες. Η Επίτροπος κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, αρμόδια για την Απασχόληση και τις Κοινωνικές Υποθέσεις, εξαγγέλλει σχέδιο δράσης εγκαινιάζοντας το Ευρωπαϊκό Έτος Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες-2003 http://www.presspoint.gr/release.asp?id=20142 .

-Βρετανία

11:30 Ανακοίνωση του δείκτη PMI για την επιχειρηματική δραστηριότητα στο μεταποιητικό τομέα το Νοέμβριο

-Γαλλία

11:30 Δείκτης PMI για την επιχειρηματική δραστηριότητα στο μεταποιητικό τομέα και τον τομέα υπηρεσιών για το μήνα Νοέμβριο

13:00 Ταξινομήσεις νέων οχημάτων Νοεμβρίου

ΗΠΑ

-17:00 Ανακοίνωση του δείκτη ISM για την επιχειρηματική δραστηριότητα στο μεταποιητικό τομέα το Νοέμβριο. Εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε στις 51 μονάδες από 48,5 μονάδες τον Οκτώβριο.

-17:00 Ανακοίνωση στοιχείων για την οικοδομική δραστηριότητα Οκτωβρίου. Εκτιμάται ότι παρέμεινε στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου.

Ιαπωνία

-Πωλήσεις νέων αυτοκινήτων Νοεμβρίου. Τον Οκτώβριο είχαν αυξηθεί κατά 5,2% σε ετήσια βάση.

Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου

Ελλάδα

-Ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται την Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2002, η δημόσια εγγραφή της ΔΕΗ http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/11/26/262911.htm .

-Η μετοχή της Μότορ Οϊλ είναι διαπραγματεύσιμη στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα.

-Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Εμπόριο και Ολυμπιακοί Αγώνες» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των επαγγελματοβιοτεχνών έξω από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών

-10:00 Συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον προεδρεύοντα υπουργό Εξωτερικών της Δανίας Π. Μέλερ

-10:45 Συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Ατομικών Δεδομένων κ. Δαφέρμο

-11:30 Συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Π. Λιπόνεν

-11:00 Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

-Συνέντευξη Τύπου της Πειραιώς Leasing

-Παρουσίαση της έκθεσης του ΟΗΕ «Η κατάσταση του πληθυσμού στον κόσμο - 2002: Λαοί, φτώχεια και δυνατότητες»

-Συνέντευξη Τύπου του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρ. Βερελή με θέμα «Δύο χρόνια από την απελευθέρωση της αγοράς των τηλεπικοινωνιών»

-Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τάσος Γιαννίτσης μεταβαίνει στο Λονδίνο, για να μιλήσει στην εκδήλωση του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με τίτλο «Ελλάδα - Το Οικονομικό Κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

-12 μ. Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Veterin ABEE στα γραφεία της εταιρείας, στον Ασπρόπυργο Αττικής, στη Θέση Βραγκό, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου από κεφαλαιοποίηση αποθεματικού από αναπροσαρμογή της αξίας των παγίων με τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού. 2. Διάφορα θέματα - ανακοινώσεις.

-14:00 Ο διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της Φοίνιξ Metrolife Εμπορικής, Γιώργος Κώτσαλος, παραθέτει γεύμα ενημέρωσης στο ξενοδοχείο Athens Plaza, στο Σύνταγμα.

Ευρώπη

-Ευρωζώνη

13:00 Δείκτης τιμών παραγωγού Οκτωβρίου

13:00 Ανεργία Οκτωβρίου

-Βέλγιο

Βρυξέλλες. Κατάθεση του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Βιμ Ντούιζενμπεργκ, ενώπιον της επιτροπής οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Βρυξέλλες. Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε.

-Γαλλία

09:45 Καταναλωτική εμπιστοσύνη Νοεμβρίου

Αρχίζουν οι εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης. Τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν κατά τη συνεδρίαση είναι τα εξής: Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης Δυνατοτήτων, Χρηματοδότηση Ευρωπαϊκών Στρατιωτικών Δυνατοτήτων, Στοιχεία Ταχείας Αντίδρασης, Σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΝΑΤΟ, Στρατιωτικές Επιχειρήσεις τύπου Petersberg, Ασκηση Διαχείρισης Κρίσεων μέσα στο 2003, Κοινή Εκπαίδευση, Μεσογειακή Διάσταση της ΕΠΑΑ, Τρομοκρατία. Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου.

ΗΠΑ

-Πωλήσεις αυτοκινήτων Νοεμβρίου

Καναδάς

-16:00 H κεντρική τράπεζα της χώρας ανακοινώνει την απόφασή της για τα επιτόκια.

Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου

Ελλάδα

-10:00 Συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον υπουργό Παιδείας Πέτρο Ευθυμίου

-11:30 Συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με την υπερνομάρχη Φώφη Γεννηματά

-12 μ. Συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με την την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου

-Το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων διοργανώνει συνέδριο για το ευρώ και το σύμφωνο σταθερότητας.

-14:00 Συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με με τον υπουργό Γεωργίας Γιώργο Δρυ

-17:00 Παρουσίαση του ομίλου Ιντεάλ στο ξενοδοχείο Τιτάνια. Η παρουσίαση εντάσσεται στο πλαίσιο του εναρμονισμού του Ομίλου με τις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης.

-18:30 Συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Βερελή

-18:30 Εκδήλωση του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων με θέμα: «Ευρώ, Σύμφωνο Σταθεροποίησης και Ανάπτυξης».

-19:00 Η «Ναυτεμπορική» στο πλαίσιο της εξόρμησής της στην ελληνική περιφέρεια και σε συνδυασμό με την έκδοση αφιερώματος για την Αχαϊα-Νοτιοδυτική Ελλάδα διοργανώνει εκδήλωση στην Πάτρα με θέμα: «Οι ευκαιρίες του Γ΄ΚΠΣ στην Περιφέρεια». Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομιών, Χρήστος Πάχτας (στο ξενοδοχείο Hotel Astir, Αγίου Ανδρέα 16).

Ευρώπη

-Ευρωζώνη

11:00 Δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα υπηρεσιών για το μήνα Νοέμβριο

ΑΕΠ τρίτου τριμήνου

-Βρετανία

Aρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου, η συνεδρίαση της επιτροπής που είναι αρμόδια για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας.

-Γερμανία

09:55 Δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα υπηρεσιών για το μήνα Νοέμβριο

10:00 Ανεργία Νοεμβρίου

-Γαλλία

09:50 Δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα υπηρεσιών για το μήνα Νοέμβριο

Αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου, η συνεδρίαση της επιτροπής που είναι αρμόδια για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας της Σουηδίας (Riksbank)

-Ιρλανδία

Δουβλίνο. Ο ιρλανδός υπουργός Οικονομικών παρουσιάζει τον προϋπολογισμό του 2003.

ΗΠΑ

-15:30 Παραγωγικότητα εργασίας τρίτου τριμήνου (αναθεωρημένα στοιχεία). Εκτιμάται ότι αυξήθηκε κατά 5% έναντι αύξησης 1,7% στο δεύτερο τρίμηνο.

-17:00 Βιομηχανικές παραγγελίες Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, οι εν λόγω παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 1,9% έναντι μείωσης 2,3% το Σεπτέμβριο.

-17:00 Δείκτης ISM για την επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών το μήνα Νοέμβριο. Εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε στις 53,5 μονάδες από 53,1 μονάδες τον Οκτώβριο.

Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου

Ελλάδα

-Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/12/05/265327.htm

-Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία για την οικοδομική δραστηριότητα Αυγούστου.

-Συνεδριάζει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/12/05/265268.htm .

-Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α., οι 51.320.000 νέες (ΚO) μετοχές της εταιρείας «ΑΤΕΡΜΩΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Α.Ε.» που προέκυψαν από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της εταιρείας «ALMA MEDIA CENTER A.E.». Αύξηση ονομαστικής αξίας μετοχής σε 0,30 ευρώ (από 0,2935 Ευρώ). Από σήμερα, το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρείας στο Χ.Α. ανέρχεται σε 64.146.200 (ΚO) μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ οι οποίες είναι διαπραγμετεύσιμες με νέα επωνυμία: «ΑΛΜΑ-ΑΤΕΡΜΩΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» και διακριτικό τίτλο «ALMA-ΑΤΕΡΜΩΝ Α.Ε.».

-Oι μετοχές της εταιρείας «ΚΟΥΜΠΑΣ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» είναι διαπραγματεύσιμες στην «Κύρια Αγορά» του Χ.Α.

-Αντιπροσωπεία της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με επικεφαλής την πρόεδρό της κ. Christa Randzio-Plath πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα http://www.presspoint.gr/release.asp?id=20280 .

-Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης προεδρεύει του υπουργικού συμβουλίου, με θέμα την περιφερειακή ανάπτυξη και την υλοποίηση των έργων του Γ' ΚΠΣ.

-Συνεδριάζει η διοίκηση του Χρηματιστηρίου.

-11:00 Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες Α.Ε. στο Γαλαξίδι νομού Φωκίδας http://www.presspoint.gr/release.asp?id=19931 .

-12 μ. Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΓΕΝΕΡ Α.Ε. στα γραφεία της εταιρείας, επί της οδού Αρχελάου 28, στην Αθήνα http://www.presspoint.gr/release.asp?id=19726 .

-12 μ. Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΥΑΘ στο Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Κατούνη 16-18) με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Καθορισμός αμοιβής Προέδρου & Δ/ντα Συμβούλου και αποζημιώσεων των μελών ΔΣ. 2. Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου λόγω κεφαλαιοποιήσεως αποθεματικών με διανομή δωρεάν μετοχών. 3. Τροποποίηση πίνακα διαθέσεως κεφαλαίων. 4. Ανάθεση καθηκόντων σε μέλη Δ.Σ. 5. Ρύθμιση χρέους ΔΕΥΑ Γιαννιτσών.

-12:30 Επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Ελληνικαί Ιχθυοκαλλιέργειαι ΑΒΕΕ στα γραφεία της έδρας της εταιρείας, Λεωφ. Πεντέλης 48, στα Βριλήσσια Αττικής, με θέμα ημερήσιας διάταξης: 1. Εκλογή μελών Διοικητικού Συμβουλίου και καθορισμός της ιδιότητας αυτών σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3016/2002.

-17:00 Πρώτη επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση της ΝΤΙΟΝΙΚ Α.Ε. στα γραφεία της εταιρείας, οδός Αριστοτέλους 95, Αχαρνές Αττικής, με θέμα ημερήσιας διάταξης: 1. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών και τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού.

-19:00 Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης προεδρεύει σύσκεψης με θέμα την απασχόληση στο δημόσιο τομέα, με τη συμμετοχή των υπουργών Χριστοδουλάκη, Σκανδαλίδη, Ρέππα και του υφυπουργού Λευτέρη Τζιόλα.

Ευρώπη

-Βρετανία

Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοινώνει την απόφασή της για το ύψος των επιτοκίων.

-Γαλλία

15:00 Η Παγκόσμια Τράπεζα δίνει στη δημοσιότητα τις εκτιμήσεις της για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας κατά το τρέχον έτος.

-Γερμανία

Βιομηχανικές παραγγελίες Οκτωβρίου

Φρανκφούρτη. Συνεδριάζει η επιτροπή που είναι αρμόδια για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η απόφαση για το ύψος των επιτοκίων θα ανακοινωθεί στις 14:45΄(ώρα Ελλάδος). Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου στις 15:30. Η πλειονότητα των αναλυτών εκτιμά ότι ΕΚΤ θα προβεί σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/12/05/265190.htm .

ΗΠΑ

-15:30 Αιτήσεις επιδόματος ανεργίας για την εβδομάδα μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Εκτιμάται ότι διαμορφώθηκαν στις 375.000 από 364.000 το αμέσως προηγούμενο επτήμερο.

Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου

Ελλάδα

-Σύμφωνα με την από 5/12/2002 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α., η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας Ξιφίας Α.Ε. - Ιχθυηρά Καβάλας μεταφέρεται στην «Αγορά Γ» (Υπό επιτήρηση διαπραγμάτευση).

-Σύμφωνα με την αριθμ. 4/258/5.12.2002 απόφαση του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς παύει η διαπραγμάτευση των κοινών και προνομιούχων μετοχών της εταιρείας Xάλυψ Δομικά Υλικά Α.Ε. και διαγράφονται από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

-12 μ. Επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των κατόχων κοινών μετόχων της Αλυσίδα ΑΒΕΕ

στην έδρα της εταιρείας, στο Δήμο Θέρμης Θεσσαλονίκης, 14ο χλμ. Οδού Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/11/26/262923.htm .

-Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις Σεπτεμβρίου.

Ευρώπη

-Βρετανία

11:30 Βιομηχανική παραγωγή Οκτωβρίου

-Ιταλία

Ρώμη. Συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον ιταλό ομόλογό του, Σίλβιο Μπερλουσκόνι (στις 13:30)

ΗΠΑ

-15:30 Ανεργία Νοεμβρίου. Εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε στο 5,8% του ενεργού πληθυσμού από 5,7% τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, τα μισθολόγια αυξήθηκαν κατά 35.0000 έναντι μείωσης κατά 5.000 τον Οκτώβριο.

Ιαπωνία

-Ο Οργανισμός Οικονομικής Ανάπτυξης και Συνεργασίας (ΟΟΣΑ) διοργανώνει φόρουμ στο Τόκιο με θέμα τις προοπτικές τις ιαπωνικής οικονομίας.

-Τα στοιχεία της ατζέντας εμπλουτίζονται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα