Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2002 07:02
UPD:07:03

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές της Seven-Eleven Japan Co. και της Ito-Yokado Co., μετά τις εκθέσεις της κυβέρνησης, οι οποίες έδειξαν ότι η περίοδος μίας οικονομικής ανάπτυξης ενδέχεται ήδη να τελειώνει.

Ο δείκτης Nikkei υποχωρούσε κατά 0,7% φθάνοντας στις 9.155,87 μονάδες στις 12:53' μ.μ. στο Τόκυο. Ο Topix έχανε 0,5% φθάνοντας στις 888,23 μονάδες. Οι μετοχές της Dentsu Inc., η δεύτερη πιο διαπραγματεύσιμη μετοχή σημείωνε απώλειες μετά από δημοσίευμα σε εφημερίδα, το οποίο ανέφερε ότι η μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της Hakuhodo Inc., συμφώνησε να δημιοιυργήσει μία εταιρεία holding το επόμενο έτος με μικρότερες ανταγωνίστριές της.

«Δεν υπάρχουν καλές ειδήσεις για την τοπική οικονομία», ανέφερε ο Shuichi Hida, ο οποίος διαχειρίζεται 1,3 δισ. δολ. σε μετοχές με τη Sanyo Investment Trust Management Co. Αγοράζει μετοχές εταιρειών όπως της Shimano Inc. η οποία εξαρτάται από τη ζήτηση στην Κίνα.

Εκθεση που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί την Πέμπτη ενδέχεται να δείξει ότι οι δαπάνες της εταιρείας ενδέχεται να εμφανίσουν μείωση για τέταρτο τρίμηνο τους τρεις μήνες που έληξαν στις 30 Σεπτεμβρίου. Οι εκθέσεις για την πορεία της ιαπωνικής οικονομίας την περασμένη Παρασκευή έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε απρόσμενα τον Οκτώβριο και η ανεργία έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ στο 5,5%.

Στο Χογκ Κογκ ο δείκτης Hang Seng κέρδιζε ποσοστό 0,8%. Οι μετοχές της Henderson Investment Ltd. αναρριχήθηκαν μετά την προσφορά μετοχών της μητρικής της εταιρείας.

Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi κέρδιζε ποσοστό 0,2%. Στην Αυστραλία και τις Φιλιππίνες οι δείκτες ήταν οι μόνοι που δύο που κινούντο ανοδικά στην περιοχή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα