Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010 05:48

Μεικτή ήταν η πορεία των ασιατικών μετοχών καθώς ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές των εταιρειών διαχείρισης κεφαλαίων στην Αυστραλία μετά την προσφορά για την εξαγορά της Perpetual Ltd. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της Mazda Motor Corp. εν μέσω εικασιών ότι η Ford Motor Co. ενδέχεται να μειώσει το μερίδιό της στην ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι μετοχές της Perpetual αναρριχήθηκαν σε ποσοστό 24% στο Σύδνεϋ μετά την προσφορά της Kohlberg Kravis Roberts & Co., ύψους 1,75 δισ. δολ. Αυστραλίας (1,73 δισ. δολ. ΗΠΑ) για την εξαγορά της. Οι μετοχές της Challenger Financial Services Group Ltd. σημείωσαν άνοδο 5,8%. Απώλειες 0,6% σημείωσαν οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., μετά την εγκατάλειψη των σχεδίων της να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη εταιρεία εξαγωγής σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο. Οι μετοχές της Mazda Motor Corp. σημείωσαν απώλειες 1,9% στο Τόκιο μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Nikkei English News ότι η Ford ενδέχεται να μειώσει τη συμμετοχή της στην εταιρεία.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific Index σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στις 131,08 μονάδες στις 9:29 π.μ. στο Τόκιο μετά την αναρρίχησή τους στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2008 την εβδομάδα που πέρασε. Περίπου τρεις μετοχές σημείωναν άνοδο σε κάθε δύο που σημείωναν πτώση μεταξύ των περίπου 1.000 μετοχών που απαρτίζουν τον περιφερειακό δείκτη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,5% φθάνοντας στις 9.547,66 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκιο. Ο Topix ισχυροποιήθηκε 0,9% φθάνοντας στις 833,84 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα