Υπογραφή συμβάσεων υλοποίησης τοπικών προγραμμάτων LEADER

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010 12:50

Την υπογραφή συμβάσεων υλοποίησης τοπικών προγραμμάτων LEADER Νομών Πιερίας, Λέσβου (νήσου Λήμνου), ¶ρτας και Πρέβεζας, στο πλαίσιο του ¶ξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007 - 2013, ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Κ. Σκανδαλίδης υπέγραψε τις συμβάσεις με τις Ομάδες Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) «Πιερική Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α», «Αναπτυξιακή Νοτίου Ηπείρου - Αμβρακικού Α.Α.Ε ΟΤΑ», με το διακριτικό τίτλο ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. και «Αναπτυξιακή Λήμνου Α.Α.Ε. ΟΤΑ», με το διακριτικό τίτλο ΑΝ.Ε.Λ. Α.Ε..

Όπως διευκρινίζεται, με την υπογραφή τριών ακόμα συμβάσεων για την υλοποίηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων προσέγγισης LEADER για τους Νομούς Πιερίας, ¶ρτας και Πρέβεζας (την εφαρμογή του οποίου έχει η ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε.) και Λέσβου (νήσου Λήμνου), οι συμβάσεις που έχουν συνολικά υπογραφεί μέχρι σήμερα στο πλαίσιο του ¶ξονα 4 του ΠΑΑ, ανέρχονται σε σαράντα.

Μέχρι στιγμής συμβάσεις έχουν υπογραφεί με τις Ανώνυμες Αναπτυξιακές Εταιρίες Δράμας, Καβάλας, Δωδεκανήσου, Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου, Σερρών, Αιτωλικής, Τρικάλων - ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε., Πέλλας, Δυτικής Μακεδονίας - ΑΝΚΟ Α.Ε., Αχαΐας, Δημοσυνεταιριστικής Έβρος, Ροδόπης, Α.Κ.Ο.Μ.Μ. - ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ, Ολυμπίας, Κιλκίς, Πάρνωνα, Καστοριάς, ΕΛΙΚΩΝΑΣ - ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ, Καρδίτσας, Βορείου Πελοποννήσου, Ηρακλείου, Λασιθίου, ΛΗΝΤΕΡ Α.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ, Γρεβενών, Ηπείρου, Φωκικής, Λάρισας - Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε., Ιονίων Νήσων, Συνεταιριστικής Αυτοδιοίκησης Ζακύνθου - ΣΑΖ Α.Ε., Οργανισμού Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης - ΟΑΔΥΚ Α.Ε., Φλώρινας, Μεσσηνίας Α.Ε, Κυκλάδων, Φθιώτιδας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης και Τριχωνίδας.

Η Δημόσια Δαπάνη για το πρόγραμμα της Πιερικής Αναπτυξιακής ανέρχεται σε 6.500.000 ευρώ, της ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. σε 6.250.000 ευρώ και της ΑΝ.Ε.Λ. Α.Ε. σε 5.300.000 ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός, ανάλογα με το είδος των ενταγμένων επενδύσεων, ανέρχεται αντίστοιχα σε 10.000.000 ευρώ, σε 9.000.000 ευρώ και 5.500.000 ευρώ, περίπου.

Η περιοχή εφαρμογής του τοπικού προγράμματος Προσέγγισης LEADER του Νομού Πιερίας αφορά 9 δήμους (26 Δημοτικά/ Τοπικά Διαμερίσματα), με συνολική έκταση εφαρμογής 687,80 km2 και πληθυσμό 41.171 κατοίκους.

Η περιοχή εφαρμογής του τοπικού προγράμματος Προσέγγισης LEADER των Νομών Πρέβεζας και ¶ρτας αφορά 9 δήμους (57 Δημοτικά Διαμερίσματα), με συνολική έκταση εφαρμογής 725,34 km2 και πληθυσμό 42.319 κατοίκους. Η περιοχή εφαρμογής του τοπικού προγράμματος Προσέγγισης LEADER της Λήμνου (νομός Λέσβου) αφορά 4 δήμους (15 Δημοτικά Διαμερίσματα), με συνολική έκταση εφαρμογής 199,1 km2 και πληθυσμό 12.778 κατοίκους.

Σημειώνεται επίσης ότι τμήμα των περιοχών των νομών περιλαμβάνεται στις περιοχές εφαρμογής του ¶ξονα 3 (ΟΠΑΑΧ) του ΠΑΑ, καθώς και στις περιοχές εφαρμογής του LEADER Αλιείας.

Με την υπογραφή των συμβάσεων, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη δημοσίευση προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις δράσεις των τοπικών προγραμμάτων και το διάστημα που ακολουθεί, οι φάκελοι υποψηφιότητας θα είναι στη διάθεση του επενδυτικού κοινού, μέσα από τα γραφεία και τις ιστοσελίδες ( www.pieriki-anaptixiaki.gr , www.etanam.gr , www.anel-sa.gr ) των τριών ΟΤΔ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα