¶νοδος 0,47% στο Χ.Α.

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010 17:39
UPD:18:30

Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 80,41 εκατ. ευρώ.

Με θετικό πρόσημο άνοιξε την εβδομάδα ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, τερματίζοντας στις 1.557,21 μονάδες, με κέρδη 0,47%.

Σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκε η συναλλακτική δραστηριότητα, με επιφύλαξη για τις τραπεζικές μετοχές, ενόψει της έναρξης διαπραγμάτευσης την Τρίτη των νέων μετοχών της ΕΤΕ που προέκυψαν από την ΑΜΚ.

Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 80,41 εκατ. ευρώ.

Απώλειες 0,34% κατέγραψε ο επιμέρους δείκτης των τραπεζών. «Θα έχουμε πληθωρισμό μετοχών στην Εθνική αύριο. Αναμένουμε κάποια μεταβλητότητα και νευρικότητα στην έναρξη της συνεδρίασης», δήλωσε στο Reuters ο Μάνος Χατζηδάκης αναλυτής στην Πήγασος Χρηματιστηριακή.

H μετοχή της Εθνικής Τράπεζας παρέμεινε αμετάβλητη στα 8,10 ευρώ, ενώ η Eurobank απώλεσε 1,26% παρά τα νέα ότι άντλησε 300 εκατ. ευρώ από την διατραπεζική αγορά χρησιμοποιώντας ως ενέχυρο ελληνικά ομόλογα.

«Είναι κάτι θετικό αλλά δεν είναι τόσο σημαντικό ώστε να επηρεάσει την μετοχή της Eurobank», ανέφερε στο Reuters o Παναγιώτης Κλαδής, αναλυτής στην Εθνική Χρηματιστηριακή, προσθέτοντας πως «αντικατοπτρίζει περισσότερο την βελτίωση του κλίματος για τα ελληνικά ομόλογα».

Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 68 κινήθηκαν ανοδικά, 80 υποχώρησαν και 58 παρέμειναν αμετάβλητες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα