Υποχωρούν οι τιμές πετρελαίου

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010 09:14

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου εξαιτίας των ανησυχιών για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και της μικρής ανάκαμψης του δολαρίου.

Στις 08:45 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχωρούσε κατά 51 σεντς στα 82,57 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent σημείωνε πτώση κατά 62 σεντς στα 83,75 δολάρια το βαρέλι.

Το πετρέλαιο έκλεισε χθες με μεγάλη αύξηση χάρη στην άνοδο των μετοχών στη Wall Street αλλά και στους φόβους για διαταράξεις στον εφοδιασμό της Ευρώπης με πετρέλαιο λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων στη Γαλλία.

Στη Νέα Υόρκη, το αργό έκλεισε ενισχυμένο κατά 1,83 δολάρια στα 83,08 δολάρια το βαρέλι. Στο Λονδίνο, το Brent έκλεισε επίσης με άνοδο 1,92 δολαρίων στα 84,37 δολάρια το βαρέλι.

Οι επενδυτές εμφανίζονται ανήσυχοι για την πορεία ης αμερικανικής οικονομίας μετά την απρόσμενη πτώση που κατέγραψε τον Σεπτέμβριο η βιομηχανική παραγωγή, για πρώτη φορά τους τελευταίους 15 μήνες, γεγονός που επηρεάζει τις τιμές του πετρελαίου, εκτιμά αναλυτής της Purvin & Gertz στη Σιγκαπούρη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα