Γκάιτνερ: Οι ΗΠΑ δεν θα υποτιμήσουν το δολάριο

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010 10:40
UPD:10:45

«Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουν όλοι ότι ούτε οι ΗΠΑ ούτε καμία άλλη χώρα στον κόσμο δεν μπορούν να υποτιμούν το δρόμο προς την ευημερία, για να είναι ανταγωνιστικές», υπογράμμισε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών.

Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να υποτιμήσουν το δολάριο για να τονώσουν τις εξαγωγές τους, ξεκαθάρισε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, μιλώντας χθες σε επιχειρηματίες της Σίλικον Βάλεϊ.

«Δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο σε αυτή τη χώρα», δήλωσε ο Γκάιτνερ, τονίζοντας ότι κανένα κράτος δεν θα πρέπει να υποτιμά το νόμισμά του προκειμένου να επωφελείται οικονομικά.

Ο αμερικανός ΥΠΟΙΚ έσπασε τη σιωπή του αναφορικά με την παρατεταμένη πτώση του δολαρίου ενόψει της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών του G20 το Σαββατοκύριακο, στη Νότια Κορέα. Στο επίκεντρο της συνόδου αναμένεται να βρεθούν οι εντάσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

«Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουν όλοι ότι ούτε οι ΗΠΑ ούτε καμία άλλη χώρα στον κόσμο δεν μπορούν να υποτιμούν το δρόμο προς την ευημερία, για να είναι ανταγωνιστικές», υπογράμμισε ο Γκάιτνερ. «Δεν είναι μια βιώσιμη, εφικτή στρατηγική και δεν θα την ασπαστούμε.»

Τόνισε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να «δουλέψουν σκληρά για να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη στο ισχυρό δολάριο».

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα