Λ. Κατσέλη: Περίοπτη θέση ο τουρισμός στο νέο Αναπτυξιακό

Ολοκληρώνεται την επόμενη εβδομάδα το πρόγραμμα κατάρτισης σε τουριστικά επαγγέλματα
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010 11:54

Στο νέο αναπτυξιακό νόμο ο τουρισμός θα έχει περίοπτη θέση, με κίνητρα για νέες δραστηριότητες σε απομονωμένες περιοχές και δράσεις που θα αναβαθμίζουν συνολικά το τουριστικό προϊόν, διαβεβαίωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη από το βήμα του συνεδρίου του ΣΕΤΕ στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, με θέμα: «Ο τουρισμός στη νέα κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα για την Ελλάδα».

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη.

Η υπουργός ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα ολοκληρώνεται το πρόγραμμα κατάρτισης σε τουριστικά επαγγέλματα, ενώ σημείωσε πως στις προτεραιότητες της κυβέρνησης εντάσσεται η άρση των θεσμικών στρεβλώσεων και των αντικινήτρων που αποτελούν τροχοπέδη για την τουριστική δραστηριότητα, με την άρση του καμποτάζ να αποτελεί σαφές δείγμα γραφής για το στίγμα των προθέσεων.

Παράλληλα, θα υπάρξουν πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση των κινήτρων για ενίσχυση των επενδυτικής δράσης, το άνοιγμα νέων αγορών, αλλά και τη διαφοροποίηση των τουριστικών δραστηριοτήτων.

Λ. Κατσέλη: Η κρίση πρέπει να γίνει ευκαιρία για τον Τουρισμό

Λ. Κατσέλη: Η κρίση πρέπει να γίνει ευκαιρία για τον Τουρισμό

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Νίκος Αγγελόπουλος, ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου, επεσήμανε ότι το 2010 ήταν πρωτόγνωρα κακή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό σε ό,τι αφορά τα έσοδα και την απασχόληση.

Ο ελληνικός τουρισμός δεν υπήρξε έως σήμερα κυβερνητική προτεραιότητα, παρατήρησε και επανέλαβε ότι κυρίαρχο αίτημα του Συνδέσμου παραμένει η ύπαρξη αυτόνομου υπουργείου Τουρισμού με απευθείας σύνδεση και εποπτεία από το γραφείο του πρωθυπουργού.

Όπως εκτίμησε, ο νέος αναπτυξιακός θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ελληνική οικονομία, εάν δοθεί έμφαση στον ελληνικό τουρισμό, ζητώντας ταυτόχρονα οι συνέργιες μεταξύ των υπουργείων να γίνουν επιτέλους πράξη.

Στο πρώτο σκέλος των εργασιών του συνεδρίου η τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας για θέματα τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη έκανε λόγο για υποβάθμιση του ελληνικού τουρισμού με τη συγχώνευση του πολιτισμού και τουρισμού. Παράλληλα, στάθηκε αντίθετη στην ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ, που, όπως είπε, θα έχει συνέπειες στην ανταγωνιστικότητα του προϊόντος.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα