ΕΚΤ: «Κλειδί» η πιστή τήρηση νομοθετικών προτύπων

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010 17:20
UPD:17:54

«Θα πρέπει να υπάρχουν μηχανισμοί που θα διασφαλίζουν ότι οι διατάξεις διακυβέρνησης και ποιότητας που ενσωματώνονται στον κώδικα πρακτικής ευρωπαϊκών στατιστικών του ESS θα τηρούνται πιστά», υπογράμμισε στη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου της ΕΚΤ.

Ο καλύτερος τρόπος διασφάλισης της ευρωστίας των ευρωπαϊκών στατιστικών είναι διαφύλαξη ενός ελάχιστου πακέτου νομοθετικών προτύπων, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

«Θα πρέπει να υπάρχουν μηχανισμοί που θα διασφαλίζουν ότι οι διατάξεις διακυβέρνησης και ποιότητας που ενσωματώνονται στον κώδικα πρακτικής ευρωπαϊκών στατιστικών του ESS (Ευρωπαϊκού Στατιστικού Συστήματος) θα τηρούνται πιστά», υπογράμμισε στη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου της ΕΚΤ.

Ο Τρισέ προσέθεσε, επίσης, ότι οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη παραμένουν αμετάβλητες, καθώς η ΕΚΤ προσδοκά διατήρηση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη κάτω του 2%.

Η ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκιά της στα σημερινά χαμηλά του 1% τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους. Εν τω μεταξύ, η τράπεζα θα κληθεί στο τέλος του έτους ή στις αρχές Ιανουαρίου να αποφασίσει εάν θα αποσύρει τα έκτακτα μέτρα στήριξης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα