Στην κορυφή της προτίμησης των Ούγγρων τουριστών η Ελλάδα

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010 18:27

Την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ούγγρων για τουρισμό στο εξωτερικό, καταλαμβάνει η Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία της ουγγρικής Κεντρικής Στατιστικής Υπηρεσίας, που παρουσιάζει το περιοδικό «Νάπι Τουρίσμους».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα με τίτλο «Η Ελλάδα ο πιο δημοφιλής προορισμός των Ούγγρων τουριστών» τα νέα στατιστικά στοιχεία αφορούν το έτος 2009 και σύμφωνα με αυτά 134.000 Ούγγροι τουρίστες επισκέφτηκαν πέρσι την Ελλάδα, η οποία, όπως σημειώνεται βρίσκεται στην κορυφή του σχετικού καταλόγου, ακολουθούμενη από την Ιταλία, στην οποία ταξίδεψαν 129.000 Ούγγροι τουρίστες το 2009, την Αυστρία (106.000), την Κροατία (77.000) και την Τουρκία (63.000).

Το ενδιαφέρον των Ούγγρων για τουρισμό στην Ελλάδα, φέρεται να παρέμεινε και φέτος αμείωτο, όπως έχει επισημανθεί σε σχετικά δημοσιεύματα του ουγγρικού Τύπου πριν τους καλοκαιρινούς μήνες, τα οποία παρέπεμπαν σε πληροφορίες από ιδιοκτήτες ουγγρικών τουριστικών γραφείων.

Σύμφωνα με αυτές, δεν υπήρχαν ενδείξεις για μείωση των καλοκαιρινών κρατήσεων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, με τις τιμές στην Ελλάδα, όπως σημειωνόταν χαρακτηριστικά, να είναι προσιτές και να βρίσκονται σχεδόν στα ίδια επίπεδα με προηγούμενες χρονιές.

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα έρχονται, κατά μέσο όρο, 150.000 Ούγγροι τουρίστες τον χρόνο ενώ η τουριστική κίνηση προς Ελλάδα επικεντρώνεται στους καλοκαιρινούς μήνες και σε ποσοστό 67%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα